„Duminica, 10.01.2010, a fost o zi de sarbatoare pentru Parohia Greco-Catolica Sf. Familie din Zalau, întrucât a avut loc vizita pastorala a PS Virgil Bercea. La liturghia arhiereasca au participat: Parintele Gheorghe Turcas – vicar foraneu al Silvaniei, Protopopul Valer Parau, Pr. Robotin Ciprian, Pr. Anton Cioba si Pr. Vasile Aciu.
În cuvântul sau de învatatura, Preasfintitul Virgil, pornind de la viata Mântuitorului în sânul Familiei Sfinte, a conturat rolul copiilor în cadrul familiilor crestine de astazi, accentuând asupra educatiei în spirit crestin. Pornind de la momentul evanghelic în care Maria si Iosif îl regasesc în Templu pe copilul Isus ramas la Ierusalim, Preasfintia Sa a îndemnat sa fim atenti atunci când copiii ar trebui pedepsiti pentru greseli si iresponsabilitati copilaresti. Totusi, ar trebui sa li se ceara sa îsi asume responsabilitatea consecintelor greselilor, ajutându-i astfel sa se pregateasca pentru realitatea vietii de adult, iar parintii sa nu uite ca trebuie sa fie alaturi de copiii lor în orice situatie s-ar afla.
Cu prilejul acestei vizite, Preasfintitul Virgil, însotit de Parintele Simion Maries, a facut si o vizita la noua capela a Spitalului Judetean de urgenta Zalau.