„Ca de fiecare data în ultimii ani, Catedrala „Sfântul Nicolae” din Oradea va fi gazda unui eveniment artistic de exceptie, si anume editia a V-a a Festivalului de Muzica Sacra Francisc Hubic, organizat de catre Episcopia Româna Unita cu Roma, Greco-catolica, Oradea, în parteneriat cu Centrul Judetean pentru Conservarea si Promovarea Culturii Traditionale Bihor.
La editia din acest an, care va avea loc la data de 13 noiembrie, începând cu orele 18:00, vor participa: Corala Francisc Hubic, Corul de camera Fiat Lux, Corul l’Annunciazione (Buna Vestire), Corul Schola Cantorum, Asociatia Corala Ioan Busita a Parohiei Beius, Corul si Orchestra Facultatii de Muzica Oradea, precum si solistii Marian Boboia, Gheorghe Hausmann si Thomas Osvald.
Preasfintitul Virgil va înmâna dirijorilor si interpretilor Diploma „Francisc Hubic” pentru contributia adusa la promovarea muzicii sacre.
În cadrul festivalului se va interpreta si Liturghia Sfântului Ioan Gura de Aur pentru cor de barbati compusa de preotul si compozitorul Francisc Hubic. Aceasta Sfânta Liturghie va fi retiparita, iar prezentarea va fi realizata de conf. univ. dr. Zorica Maria Pitic din cadrul Facultatii de Muzica din Oradea.
Cei care doresc sa-l preamareasca pe Dumnezeu prin rugaciune si muzica sunt asteptati cu drag.