„”Fiinta noastra întreaga este darul lui Dumnezeu si ne desfasuram existenta din milostivirea lui. Cum poate un student sa imite milostivirea lui Dumnezeu în acest an jubiliar al milostivirii? Aceasta poate fi imitata prin aceea ca el învata, asculta si îsi cinsteste profesorii si parintii”, acestea au fost astazi la ora 10:00, cuvintele Preasfintiei Sale Virgil din cadrul festivitatii de deschidere a anului academic 2016-2017 la Facultatea de Teologie Greco-Catolica din cadrul Universitatii Babes-Bolyai Cluj-Napoca, Departamentul Oradea.
În cadrul Te Deum-ului s-a proclamat Cuvântul lui Dumnezeu din Evanghelia dupa Sfântul Luca, capitolul 6 cu versetele 31-36: ”Asa cum vreti ca oamenii sa va faca voua, faceti-le la fel. Daca îi iubiti pe cei care va iubesc, ce rasplata aveti? Caci si pacatosii îi iubesc pe cei care îi iubesc pe ei. Si daca faceti bine celor care va fac bine, ce rasplata aveti? Si pacatosii fac la fel. Si daca dati cu împrumut celor de la care sperati sa primiti înapoi, ce rasplata aveti? Si pacatosii dau cu împrumut pacatosilor ca sa primeasca la fel înapoi. Voi însa iubiti-i pe dusmanii vostri, faceti bine si dati cu împrumut fara ca sa asteptati nimic, iar rasplata voastra va fi mare si veti fi fiii Celui Preaînalt, pentru ca el este bun fata de cei nerecunoscatori si rai. Fiti milostivi precum Tatal vostru este milostiv”.
Preasfintia Sa Virgil împreuna cu rectorul Seminarului Greco-Catolic Sfintii Trei Ierarhi din Oradea, Parintele Anton Cioba, alaturi de seminaristi, corpul profesoral si studentii Facultatii de Teologie Greco-Catolica din cadrul Universitatii Babes-Bolyai Cluj-Napoca, Departamentul Oradea au adus multumiri lui Dumnezeu pentru anul academic trecut si au implorat milostivirea si binecuvântarea lui Dumnezeu pentru noul an 2016-2017. Cu totii am primit binecuvântarea arhiereasca!
Cu ocazia începerii noului an universitar 2016-2017, uram studentilor Facultatii de Teologie Greco-Catolica Oradea haruri îmbelsugate cu îndemnul anului jubiliar al milostivirii: ”Fiti milostivi precum Tatal vostru este milostiv!” (Lc 6,36).