„Dragii mei,

Cel care se lasa atins de Dumnezeu va simti iubirea nemarginita iar din aceasta iubire izvoraste dorinta împartasirii acestei experiente si celorlalti.

Duminica, 7 mai 2017, a 4-a duminica dupa Pasti, întreaga Biserica Catolica se roaga pentru vocatii. Tema centrala a mesajului pe care l-a transmis Sfântul Parinte Papa Francisc cu aceasta ocazie este angajarea misionara care, “nu este ceva care se adauga la viata crestina, ca si cum ar fi un ornament, ci, dimpotriva, este situata în inima credintei însesi: relatia cu Domnul implica faptul de a fi trimisi în lume ca profeti ai cuvântului sau si martori ai iubirii sale”. Biserica are nevoie de preoti încrezatori si senini pentru ca au descoperit adevarata comoara, nerabdatori sa mearga s-o faca cunoscuta tuturor cu bucurie! (cf. Mt 13,44).

Mai mult ca oricând, astazi este nevoie de vocatii la preotie si la viata consacrata. În contextul socio-cultural actual, când societatea relativizeaza prea usor valorile fundamentale, Biserica se regaseste adesea singura în lupta pentru pastrarea acestora. Într-adevar, secerisul este mult iar lucratorii sunt putini. Sfântul Parinte cere “comunitatilor parohiale, asociatiilor si numeroaselor grupuri de rugaciune prezente în Biserica: împotriva ispitei descurajarii, continuati sa-l rugati pe Domnul pentru ca sa trimita lucratori în secerisul sau si sa ne dea preoti îndragostiti de Evanghelie, capabili sa devina aproapele cu fratii si, astfel, sa fie semn viu al iubirii milostive a lui Dumnezeu”.

Iubiti parinti,
Va rog ca duminica, 7 mai 2017, în omilia din cadrul Sfintei Liturghii, sa vorbiti credinciosilor despre chemarea fiecarui crestin de a duce mai departe Vestea cea buna. Chemarile speciale – la preotie si la viata consacrata – sunt o împreuna-lucrare a întregii Biserici iar terenul pe care trebuie sa încolteasca si sa creasca aceste vocatii este parohia. Va invit ca la finalul Sfintei Liturghii sa faceti, împreuna cu comunitatea pe care o pastoriti, un moment de rugaciune pentru vocatii.

Va îmbratisez în Cristos cel înviat!

Cu arhiereasca binecuvântare,

Episcop