„Într-o zi frumoasa de primavara, un înger a coborât din ceruri si a început sa rataceasca pe deasupra acestei lumi stravechi, zburând peste câmpuri si paduri, peste orase si sate. La apus, el si-a întins aripile si si-a spus: „Acum, vizita mea s-a încheiat si trebuie sa ma întorc în lumea luminii. Dar înainte de a pleca, doresc sa iau cu mine câteva amintiri din aceasta lume”.
El a vazut o gradina cu flori si si-a spus : „Ce frumoase sunt aceste flori si ce parfum minunat au”. A cules cei mai frumosi trandafiri, a facut din ei un buchet si a spus: „Nu vad nimic mai frumos decât aceste flori; de aceea, le voi lua cu mine”. Privind însa ceva mai atent, a vazut un copilas cu ochi stralucitori si obraji trandafirii care îi zâmbea mamei sale. El si-a spus : „O, zâmbetul acelui copil este chiar mai frumos decât acest buchet. De aceea, îl voi lua si pe acesta cu mine”.
Privind deasupra leaganului, el a vazut iubirea mamei care se revarsa ca un fluviu asupra copilului ei, si si-a spus: „O, iubirea acelei mame este de departe cel mai frumos lucru pe care l-am vazut pe acest pamânt; de aceea, o voi lua si pe aceasta cu mine”.
Ducând cu el aceste trei comori, el si-a întins aripile si s-a îndreptat catre portile perlate ale raiului. Când a ajuns, s-a oprit si si-a spus: „Înainte de a intra, doresc sa îmi examinez înca odata amintirile”. S-a uitat la flori, dar acestea se ofilisera deja. S-a uitat la zâmbetul copilului, dar acesta crescuse si nu mai zâmbea. S-a uitat apoi la iubirea materna, iar aceasta stralucea la fel de vie ca la început, în toata splendoarea ei.
Îngerul a aruncat florile ofilite si zâmbetul palid, a intrat în rai si a adunat întreaga oaste a cerului, spunând: „Acesta este singurul lucru pe care l-am gasit pe pamânt care si-a pastrat întreaga frumusete pâna când am ajuns în rai: iubirea materna”.

Asa a început serbarea noastra, a elevilor din clasa a III –a A de la Liceul Greco-Catolic „Iuliu Maniu” Oradea cu gândul la MAMA. Serbarea intitulata „Împreuna cu mama” a cuprins versuri dedicate primaverii si mamei, dar si o multime de cântece de suflet. Elevii au pregatit si un dans pentru mamici oferind câte o floare si invitându-le la dans alaturi de ei. La sfârsitul serbarii mamicile împreuna cu copiii au servit o felie de tort si au primit câte o felicitare.
Aceasta serbare a fost un dar pentru toate mamele si bunicile prezente la serbare. Prin vers si cânt, ne-am propus sa slavim iubirea mamei si sa onoram imensa bucurie a mamei de a se darui pentru copilasul ei. Dar cum i-am putea multumi unei mame pentru darul vietii?
Înca nu am aflat o alta forma de multumire, decât sa spunem, draga Doamne, te rog pe Tine sa o binecuvântezi, asa cum merita, iar pe noi sa ne ajuti sa ne ridicam la înaltimea exemplului pe care ni l-a dat.
„Iubirea unei mame este ca un cerc, ea nu are nici început, nici sfârsit. Nu face decât sa se învârteasca si sa creasca tot timpul, atingându-i pe toti cei care intra în contact cu ea, îi încalzeste ca soarele la amiaza si îi acopera ca o patura de stele”.
Într-un moment extrem de frumos, în debut de primavara, dorim sa le transmitem tuturor femeilor un 8 Martie cald si special. Fie ca saptamâna care le este dedicata lor, în exclusivitate, sa fie cea mai frumoasa, fie ca primele flori din luna lui Martisor sa se adune, toate, în jurul lor, fie ca ziua sa le fie deosebita. O merita cu prisosinta.

Înv: Pintea Flavia