„O dimineata racoroasa, parea ca vrea sa încurce planurile organizatorilor Întâlnirii eparhiale a copiilor de la Oradea, care a avut loc sâmbata, 30 mai 2009 în curtea liceului Don Orione. Însa, dupa Sfânta Liturghie, care a dat startul activitatilor, am zarit câteva raze timide de soare, care ne-au anuntat ca putem continua afara, exact cum ne-am propus. Printre protopopiatele care au participat la întâlnire, amintim Simleul Silvaniei, Zalau, Beius, Holod, Ier , Marghita si Oradea.
Dupa primirea participantilor, am luat parte la Sfânta Liturghie, celebrata de PS Virgil Bercea, asistat de preotii din protopopiate, precum si de cei din Oradea. Bineînteles ca aceasta s-a dovedit a fi o adevarata proba de rabdare pentru numarul mare de copii, aproximativ 500, însa abilitatea de a comunica cu cei mici a Prea Sfintiei Sale a reusit sa retina atentia acestora.
La întoarcerea de la biserica, copii au primit pachete de mâncare si ne-am îndreptat înspre sala de sport, unde ne-a fost pregatita o surpriza, în persoana lui Alex Cristea, care ne-a încântat auzul cu câteva piese interpretate.
Jocurile pregatite pentru copii de animatorii voluntari de la Oratoriul Maria Imaculata, Colegiul Sfânta Familie, Astru si Don Orione, s-au desfasurat sub forma de concurs între participantii din protopopiate, iar la sfârsitul întâlnirii au fost premiati cei mai buni. Adevarata proba pentru grupuri a fost de fapt capacitatea de organizare si încadrarea operativa în timp, fiecarui joc i s-au alocat 8 minute, iar unele grupuri de copii nu au reusit sa parcurga toate probele pregatite. Însa toate remuscarile au fost uitate la adunarea de la sfârsit, unde invitatul de onoare a fost Ovidiu Lazar, aclamat de toti cei prezenti, cu mic si mare. El a fost si cel care a anuntat marele câstigator al jocurilor, grupul format din copii de la parohiile Simleu Silvaniei si Iaz, condusi de preotii Nicolae Bodea si Pop Vasile.
Multumirile s-au adresat mai ales gazdelor si dar si organizatorilor întâlnirii: Comunitatii Don Orione, parintelui Mihai Fecheta si parintelui vicar Florian Gui, dar si organizatorilor: Biroului Pastoral Oradea, voluntarilor prezenti si tuturor celor care au acceptat invitatia la o zi de joc, veselie si cântec. La sfârsitul zilei, am plecat cu totii multumiti pentru ca am reusit sa luam parte la aceasta activitate si sa ne punem la dispozitia copiilor macar pentru câteva ore, deoarece consideram ca ei reprezinta de fapt viitorul nostru.