„Preasfintiile Voastre,
Cuviosi parinti si iubiti credinciosi,

În aceste momente de grea încercare pentru crestinii din Egipt, în numele Bisericii Române Unite cu Roma dorim sa exprimam solidaritatea noastra si unirea în rugaciune cu acesti marturisitori ai lui Cristos.
Biserica noastra, care pastreaza memoria directa a persecutiei, va înalta duminica rugaciuni pentru bisericile crestine din Egipt, victime ale acestui pogrom dezlantuit de fanatici. Ultimii doi ani au aratat o crestere constanta a persecutiei crestinilor din aceasta tara, prigoana care a culminat în aceste saptamâni cu acte de terorism, distrugeri si incendieri de biserici, manastiri, scoli si orfelinate, atacarea institutiilor statului.
Unim, de aceea, vocea noastra cu cea a P.F. Sale Ibrahim Isaac, Patriarhul Bisericii copte catolice a Alexandriei, care interpelând constiinta lumii întregi, a cerut conducatorilor de state sa înteleaga ca „ceea ce se petrece acum în Egipt nu este o lupta politica între factiuni rivale, ci un razboi al tuturor egiptenilor contra terorismului”.
în semn de unire sufleteasca cu Bisericile crestine din Egipt, Biserica noastra, care pastreaza memoria directa a persecutiei, va înalta în aceasta duminica, 1 septembrie 2013, rugaciuni pentru crestinii persecutati si victime ale fanatismului. Ne rugam ca Dumnezeu sa-i lumineze pe responsabilii politici ai lumii si pe cei din media, pentru ca acestia sa ia apararea victimelor persecutiei si sa spuna adevarul despre ce se întâmpla în Egipt.
Dumnezeu sa primeasca jertfa martirilor, sa binevoiasca a le darui cununa învingatorilor si sa dea vindecare celor raniti.
Domnul sa aiba mila de familiile celor ucisi, si sa le dea tarie în credinta în Înviere si în biruinta celor care si-au dat viata în aceste zile pentru Hristos, înalbindu-si hainele în sângele Mielului.
Tuturor binecuvântare si asigurarea rugaciunii noastre!

+ Claudiu

Episcop al Curiei Arhiepiscopiei Majore

+ Cardinal Lucian

Arhiepiscop Major