„Tinerii din cele doua parohii din Zalau “ Sfânta Familie” si “Sf. Apostoli Petru si Pavel” si câtiva tineri din Protopopiatul din Beius au participat în data de 26-28 martie la Exercitiile Spirituale desfasurate la Oradea, organizate de: pr.Alexandru Fit, pr.Ciprian Robotin, pr. Daniel Bertean în colaborare cu surorile Sfintei Inimi a lui Isus si sr. Antonella Lazzaro în cadrul Manastirii Calugarilor Franciscani , timp în care tinerii au putut sa se daruiasca în profunzime lui Dumnezeu. Fiecare a încercat sa fie luminos în fata Domnului, sa faca ordine si sa vindece ranile care provocau durerea ce îi tinea înlantuiti într-un loc închis si întunecat.
Programul în cele trei zile a fost unul fix, fiecare ora fiind bine coordonata, iar timpul a fost în întregime daruit atât lui Dumnezeu cât si sufletului nostru. Prima parte a zilei a început cu o rugaciune de dimineata, urmata de masa, iar mai apoi pâna la prânz, a avut loc meditatia, activitate coordonata de parintele Mihai Vatamanelu.
Meditatia a fost urmata de câteva minute de Adoratie, timp în care, linistea ne-a învaluit pe fiecare în mrejele ei, iar noi am încercat sa purtam "un discurs" cu Dumnezeu. Fiecare în acele momente si-a exprimat sincer si fara retinere greutatile, probleme, cererile si multumirea pe care i-o acorda Domnului pentru binele facut.
A urmat apoi prânzul, dupa care a avut loc Sfânta Liturghie. Am întâmpinat apusul soarelui facând Calea Crucii într-un mod diferit fata de fiecare zi, încercând sa înteleg fiecare suferinta si durere prin care Domnul nostru Isus Cristos a trecut pentru fiecare dintre noi. Ziua s-a sfârsit prin cateva momente dedicate Maicii Domnului, prin Sfântul Rozar si o scurta rugaciune de seara.
Scopul Exercitiilor Spirituale este de a ne învata cum sa dedicam cât mai mult timp lui Dumnezeu pentru ca tot ceea ce tine de fiinta telurica nu este altceva decât un interval limitat în care omul decide adevaratul scop al propriei fiinte.