„Saptamâna de Rugaciune pentru Unitatea Crestinilor s-a încheiat ieri, la Catedrala Greco-Catolica „Sfântul Nicolae”. Seara a început cu muzica religioasa, în interpretarea Corului Bisericii Romano-Catolice „Sfântul Ladislau”, apoi a urmat cuvântul de bun venit al P.S. Virgil Bercea. Episcopul a subliniat faptul ca „atunci când suntem împreuna în rugaciune, suntem mai puternici. Nu are importanta limba pe care o vorbim sau confesiunea, pentru Dumnezeu conteaza sa ne rugam în numele Sfintei Treimi. Rugaciunea este cea care ne pune, prin Spiritul Sfânt, în legatura cu Dumnezeu” a mai spus Preasfintia Sa Virgil, în cuvântul din seara care a încheiat Saptamâna Mondiala de Rugaciune pentru Unitatea Crestinilor.
La eveniment au mai participat: P.S. Böcskei László, episcop romano-catolic de Oradea, Buzogány István, pastor al Bisericii Unitariene, Mátyás Attila, protopop evanghelic luteran, pr. Farkas Antal de la Biserica Reformata si Tiberiu Bulzan, pastor penticostal.
Corul „Schola Cantorum” al Facultatii de Teologie Greco-Catolica, condus de maestrul Radu Muresan, a interpretat piesele: „Doamne strigat-am”, „Cuvine-se cu adevarat” si imnul „Ca pe împaratul”. Saptamâna de Rugaciune pentru Unitatea Crestinilor este, de fiecare data, un prilej bun pentru a întari legatura dintre oameni, indiferent de confesiune.
Pe aceasta cale dorim sa aducem multumiri parintelui Ovidiu Duma, preot paroh la Catedrala „Sfântul Nicolae”, parintelui Florian Gui, vicar general, parintelui Antoniu Chifor, rector al Seminarului Teologic Greco-Catolic si doamnei Dana Pacala de la AGRU – Parohia I – Oradea, pentru efortul depus la reusita acestui eveniment.