Scurt istoric
În vara anului jubiliar 2000, în Capela bizantina Domus Pacis din Fatima, doi preoti greco-catolici români, au primit inspiratia de a initia aceste „nopti de veghe si rugaciune”. Fiind în planul Preacuratei, prima „veghe” a avut loc în 30 noiembrie 2000, în Biserica din Sânandrei, Timisoara.
Aceste „veghi” au continuat cu binecuvântarea si participarea episcopilor locului, dintre care îi amintim: P.F. Arhiepiscop Major Lucian Muresan, P.S. Virgil Bercea, P.S. Florentin Crihalmeanu si P.S. Alexandru Mesian, urmând ca aceasta sa fie cea de a 67-a „noapte de veghe si rugaciune”.
Pentru ce ne rugam?
Credinciosii si preotii greco-catolici, romano-catolici si ortodocsi, sunt invitati sa participe împreuna cu Sfânta Fecioara Maria la o noapte deosebita de rugaciune pentru unitatea Bisericii, pentru pace în lume, în apararea copiilor nenascuti, pentru sfintenia preotilor, ispasirea si repararea pacatelor lumii întregi, precum si pentru intentiile personale ale credinciosilor.
Din cuvântarea P.F. Lucian Muresan (care va primi bereta rosie de cardinal în 18 februarie 2012, devenind al 3-lea cardinal român), prezent la „veghea” din mai 2007 la Catedrala Arhiepiscopala din Blaj, amintim cu emotie: „Maica Domnului vrea sa fim uniti în spiritul nostru de crestini. Ea stie ca acolo unde sunt adunati doi sau trei în numele lui Isus, acolo este prezent si Fiul ei, acolo este prezenta si ea. Maica Domnului ne invita la pace. Sfântul Parinte Benedict al XVI-lea afirma ca persoana umana este inima pacii. […] La acesta „veghe” o rugam pe Regina Pacii sa coboare asupra tarii noastre si asupra lumii întregi, sa aduca acest dar al iubirii lui Dumnezeu, pace în noi însine si pacea dintre noi.”

Veridiana Ghiurca

Parohia „Duminica Tuturor Sfintilor” (Don Orione), str. Cazaban nr. 49/E, va invita, vineri 27 ianuarie, începând cu ora 17:00, la o noapte de veghe si rugaciune, sub ocrotirea Maicii Domnului.

Din program:

Ora 17:00 – Vecernia
Ora 18:00 – Sfânta Liturghie Greco-Catolica
Ora 19:00 – Binecuvântare euharistica, meditatii, Paraclisul Maicii Domnului, Sfântul Rozar, …
Ora 23:00 – Film: „Aparitiile de la Fatima”, consacrare la Preasfânta Inima a Fecioarei Maria
Ora 24:00 – Sfânta Liturghie Romano-Catolica
Ora 01:00 – Adoratie euharistica cu tinerii, devotiuni, …
Ora 05:00 – Sfânta Liturghie Greco-Catolica