„Ieri, 23 ianuarie, a avut loc în Biserica „San Roque” din Alicante, dupa Sfânta Liturghie, Octava de Rugaciune pentru Unitatea Crestinilor. Invitati au fost: parintele ortodox Avram si presbiterul penticostal Barta, amândoi din Alicante, fiecare însotit de un numar considerabil de credinciosi.
Rugaciunea a început cu un cuvânt de salut din partea gazdelor, iar mai apoi, dupa citirea unor pasaje biblice, s-a continuat cu Evanghelia dupa Matei, 18, 19-22. Tema rugaciunii a fost „acolo unde sunt doi sau trei adunati în numele Meu, acolo sunt si Eu în mijlocul lor” (Mt 18,20). Dupa citirea Evangheliei, fiecare invitat a transmis un mesaj din partea bisericii pe care o reprezinta.
Împreuna s-a cântat imnul unirii: „Frati crestini din lumea întreaga”, apoi fiecare confesiune câte un cântec, iar SRUC s-a încheiat cu renumita piesa „Vreau lânga Dumnezeu”. A urmat apoi o agapa frateasca, organizata cu ajutorul credinciosilor binevoitori din biserica noastra. Cel mai important a fost faptul ca toti participantii au fost foarte încântati de reusita acestui eveniment si, cu ajutorul Domnului, se întrevad unele cooperari pe viitor.
Tot cu ajutorul Domnului am reusit sa realizam o rugaciune în care sa participe un numar considerabil de crestini români care nu au mai privit la lucrurile ce îi despart, ci la cele ce îi unesc… adica la Isus Hristos.