„Reprezentanti din 84 de tari si 57 de organisme bisericesti se întâlnesc la Madrid pâna la data de 15 ianuarie pentru a definitiva detaliile de organizare a Zilei Mondiale a Tineretului, care va avea loc în capitala spaniola în perioada 16-21 august 2011. În aceste zile 234 de delegati din cele cinci continente participa la întâlniri care se desfasoara în San Lorenzo de El Escorial. La reuniune participa, de asemenea, membrii Consiliului Pontifical pentru Laici si reprezentanti din toate provinciile spaniole.
Aseara, la conferinta de presa de prezentare a întâlnirii, presedintele Consiliului Pontifical pentru Laici, cardinalul Stanislaw Rylko, a subliniat ca pregatirile pentru eveniment sunt aproape de final si urmeaza o etapa decisiva de pregatire spirituala si de organizare logistica pentru ZMT 2011.
Reprezentantul sud-african, Barbara Koorbanally, a vorbit despre mai multe initiative realizate de tinerii din tara ei. O copie a Crucii ZMT, care a traversat Spania începând din septembrie 2009, va pleca spre Africa pentru a pregati tinerii de acolo pentru urmatoarea ZMT. Delegatul brazilian, Tiago Oliveira, a declarat ca brazilienii tineri „vin în Spania, într-o tara sora, astfel încât sunt foarte fericiti” si spera ca 20.000 baieti si fete vor participa la întâlnire.
La rândul sau, presedintele Comitetului de Organizare Local al ZMT la Madrid, cardinalul Antonio María Rouco Varela si-a exprimat speranta ca în aceste zile „întâlnirea poate fi plina de viata si dinamica”, în care delegatii vor oferi „informatii de prima mâna cu privire la nevoile si asteptarile lor”. De asemenea, tot la Madrid va avea loc o întâlnire cu un grup de tineri voluntari. „Pentru multi oameni tineri care au venit din toate colturile lumii – a spus cardinalul, va fi foarte important sa vada ospitalitatea dvs. si sacrificiul depus pentru reusita ZMT. Uneori, este invizibil, dar nu mai putin important. Nu spune prietenilor tai: trebuie sa vii la ZMT, spune: merita!”
Participantilor la reuniunea de la Madrid li se vor spune, de asemenea, detaliile de organizare, cum ar fi: cazare, transport, înregistrari, vize si voluntariat. În plus, în aceste zile delegatii pot vizita locurile în care se va desfasura ZMT, aerodromul Cuatro Vientos si Plaza de Cibeles.