În a 19-a duminică după Rusalii mai precis în data de 4 Octombrie 2020, seminariștii orădeni au participat la Sfânta Liturghie duminicală în parohia „Sfântul Dumitru” din Sânmartin, județul Bihor, răspunzând astfel invitației părintelui Alexandru Ioan Chivari care a aniversat 25 de ani de preoție.

Aceștia au fost primiți cu multă căldură de către comunitatea parohială pe care la rândul lor i-au încântat cu acompaniamentul frumoaselor voci, fiind dirijați de maestrul Radu Ioan Mureșan. Liturghia a fost oficiată de către pr. Alexandru-Ioan Chivari împreună cu pr. Anton Cioba, rectorul Seminarului orădean și pr. Anton Rus, spiritualul Seminarului.

În predica de la finalul liturghiei, părintele Chivari a început prin a mulțumi lui Dumnezeu pentru frumosul dar pe care i l-a făcut, de asemenea a mulțumit familiei pentru faptul că l-au susținut în toți acești ani și comunității parohiale. Totodată, dânsul ne-a mai prezentat și un scurt istoric al drumului premergător pe care l-a avut până în momentul sacrei hirotoniri, punând accent pe faptul că preotul aduce în lume cel mai de preț dar pe care-l poate primi omenirea, și anume, pe Cristos prin Taina Euharistiei.

Părintele Chivari ne-a povestit că a avut și în familie de-a lungul timpului mai mulți oameni care și-au dedicat, asemenea dânsului, viața Bisericii, primul dintre ei fiind un unchi din partea bunicii care a studiat la Viena teologia și care a fost împușcat în București, un alt frate al bunicii dânsului care a devenit preot în clandestinitate în 1976 și despre care nu a știut că este preot decât în momentul înmormântării când l-a văzut în sicriu, fiind îmbrăcat în ornatele preoțești; de asemenea a mai avut în familie 2 călugărițe din „Congregația Notre Dame de Sion” cu peste 60 de ani de dedicare a vieții în haina monahală.

Părintele a primit vizita seminariștiilor orădeni ca pe un dar pentru frumoasa slujire de 25 de ani întru preoție. Comunitatea seminarului s-a bucurat împreună cu părintele, familia dânsului și comunitatea parohială, sărbătorindu-i cei 25 de ani de preoție prin comuniunea liturgică iar la final printr-o agapă frățească. Cu această ocazie îi urăm mulți ani binecuvântați în Via Domnului, putere de slujire și multe haruri.

Redacția