În cadrul Sfintei Liturghii arhierești de mulțumire pentru Beatificarea Episcopilor martiri, desfășurată duminică, 8 septembrie a.c., în catedrala „Sfântul Nicolae” din Oradea a fost marcată aniversarea a aniversarea a 25 ani de la consacrarea ca episcop a PSS Virgil Bercea și aniversarea a 25 de ani de la hirotonirea în preoție a 20 de preoți din Eparhia de Oradea: pr. Ioan JIDVEIANU, pr. Mircea ARDELEAN, pr. Ioan MADA, pr. Horea COSTINAȘ, pr. Marius BOȚA, pr. Mircea BOȚA, pr. Liviu MARIAN, pr. Gravril BUBOI, pr. Radu FILIP, pr. Adrian DUMITRĂȘCONIU, pr. Gheorghe SEICA, pr. Vasile PÂNCOTAN, pr. Olimpiu TODOREAN, pr. Lucian HAVA, pr. Mircea NICA, pr. Tarciziu ROMAN, pr. Cristian HEGYEȘ, pr. Vasile OLTEAN, pr. Ioan CADAR, pr. Iulian TEREC. Împreună cu ei, pr. Florian GUI, preot al Congregaţiei „Don Orione”, a împlinit 25 de ani de viață consacrată.

În cadrul evenimentului, fiecare sărbătorit a primit o Binecuvântare Apostolică din partea Sfântului Părinte, redactată de Elemozineria Apostolică din Vatican. Documentul aniversar a fost oferit duminică fiecărui preot sărbătorit și PSS Virgil Bercea de Excelența Sa mons. Miguel Maury Buendia, Nunțiu Apostolic în România și Republica Moldova:

 

Sanctitatea Sa Papa Francisc
Împarte din inimă Binecuvântarea Apostolică
Părintelui……
cu ocazia a 25 de ani de la hirotonire,

rudelor sale și celor care se i alătură mulțumirii sale către Domnul, pentru darul Preoției și invocă îmbelșugate recompense cerești pentru binele făcut și o nouă revărsare de lumini și haruri ale Spiritului Sfânt și mijlocirea Fericitei Fecioare Maria, pentru ca slujirea lui să continue a fi imagine a lui Cristos în lume cel care „nu a venit pentru a fi slujit, ci ca să slujească și să-și dea propria viață pentru răscumpărarea multora”. 

Dat în Vatican la data de 16.07.2019