Am aflat cu adâncă părere de rău că s-a stins fulgerător din viață, într-un accident rutier, credincioasa Stanciu Maria, fiică de preot și fostă contabilă a Episcopiei Române Unite cu Roma Greco-Catolice de Oradea, în vremurile deloc ușoare ale reînceputurilor Bisericii noastre după 1990: scrie pr. Gavril Buboi, protopop al Protopopiatului Greco-Catolic de Oradea,  într-un mesaj împărtășit tuturor pe o rețea de socializare, vineri, 22 februarie a.c., la scurt timp de la aflarea acestei triste vești. Credincioasa Maria-Irina, cunoscută drept Mimi, a fost o apropiată colaboratoare a PSS Vasile Hossu, păstor al Eparhiei de Oradea în perioada 1990-1997, și a succesorului său, PS Virgil Bercea.

Potrivit aceleași surse, «cei care doresc să o însoțească pe doamna Mimi Stanciu pe ultimul său drum pământesc o pot face duminică, de la ora 17.00, în Capela „Înălțarea Domnului”, str. Hașdeu nr.16/A, Oradea, unde are loc Rugăciunea de priveghere. Înmormântarea va fi celebrată luni, 25 februarie a.c., la Capela Frențiu din Cimitirul Municipal Oradea, cu începere de la ora 13.00. Dumnezeu să o odihnească in pace!»

«Drum lin spre ceruri, Mimi dragă! Domnul să te odihnească în Lumina Sa veșnică!», citim în mesajele publicate în ultimele ore pe Facebook, acolo unde doamna Stanciu Maria, publica una dintre ultimele sale fotografii, o poză cu Palatul Episcopal Greco-Catolic din Oradea, în luna noiembrie 2018.

R.I.P.