„Fii noua ca întotdeauna, Maica si Sprijin în toate neajunsurile noastre sufletesti si trupesti, acum si pururea si în vecii vecilor. Amin”

Acatistul Nascatoarei de Dumnezeu de la Fatima

Duminica, 25 iunie 2017, Fecioara Maria de la Fatima, Mama Sfinteniei, a vizitat Holodul. Aceasta a fost întâmpinata de catre credinciosi prezenti în biserica edificata sub pastorirea arhiereului vrednic de aminitre, episcopul mort în faima de martir, Valeriu Traian Frentiu.
Pr. Ioan Tatar a citit istorioara aparitiilor Fecioarei de la Fatima, care acum 100 de ani ne-a vorbit într-un câmp din Cova da Iria, prin Iacinta, Francisco si Lucia. Pastorasii au privit cu inima deschisa Cerul, asa cum îl prezenta Sfânta Fecioara a Rozariului, în prezenta careia, la 13 octombrie 1917, a dansat soarele. Programul zilei a continuat cu Sfânta Liturghie, cu Acatistul Maicii Domnului de la Fatima si o serie de rugaciuni de multumire rostite de catre preotul paroh alaturi de lectorul Marius Balin si pr. Adrian Podar, care a rostit si cuvântul de învatatura. În acesta, s-a prezentat viata de credinta matura a Fecioarei Maria, care a stiut întotdeauna sa fie un model de traire alaturi de Isus. Domnul însusi o indica astfel, caci mama Lui este cea care cauta dreptatea lui Dumnezeu si cultiva Împaratia Cerului: „Ca oricine va face voia Tatalui Meu Celui din ceruri, acela îmi este frate si sora si mama.” Evanghelia dupa Matei, capitolul 12. Abandonarea în voia Domnului, asa cum a stiut sa se comporte mereu Fecioara Maria, face prezent Cerul.
Sarbatoarea s-a încheiat cu rugaciunea de ramas-bun, în care pr. Ioan Tatar a cerut, prin mijlocirea Mamei ceresti, binecuvântarea Domnului pentru credinciosii din Holod, pentru familiile acestora si pentru tara.