În anticiparea serbării Învierii Domnului 2019, la Centrul social „Maria Rosa” a avut loc, şi în acest an, masa festivă oferită beneficiarilor noştri şi a prietenilor lor. Evenimentul continuă tradiţia ca, împreună, într-un mediu familiar, să găsim timp pentru a sta la masă, să împărtăşim din experienţele şi emoţiile noastre, consolidând unul dintre mesajele cheie ale acestei Sărbători: să oferim aproapelui nostru ajutor, o vorbă bună şi zâmbete.

Meniul a constat în: ciorbă ţărănească cu carne de porc, cuşcuş cu pulpe de pui, cozonac, ouă roşii şi vin. La plecare, fiecare beneficiar a primit un pachet cu alimente şi dulciuri pentru zilele următoare. Pregătirea pachetelor pentru zilele în care cantina este închisă a fost posibilă datorită colectei care s-a realizat în patru biserici din Oradea, la Selgros Cash&Carry și Era Shopping Park.

Mai mult decât a sta la masă, a fost grija ca fiecare persoană să se simtă aşa cum este firesc: respectată, apreciată şi înţeleasă.

Împreună cu personalul Cantinei sociale, voluntarii, părintele vicar Mihai Vătămănelu şi părintele Olimpiu Todorean au întregit echipa, pentru ca scopul acestui eveniment să fie atins, iar mulţumirile primite de la cei prezenţi au confirmat că efortul depus nu a fost în zadar. Aşadar, când binele propus spre realizare ajunge în sufletele celor care au mai mare nevoie, înseamnă că se şterg ecourile eforturilor depuse.

Asistent social Teodora Boda