Minute, multe minute în şir de aplauze, de la o sală plină ochi cu peste 700 de oameni, au răsplătit la Şimleu Silvaniei performanţa deosebită a interpretei Paula Seling, care a urcat pe scenă alături de artiştii din Oradea – Ovidiu Lazăr, Daniela Bazac și Andreea Sava, precum şi artiştii locali: Andreea Rus, Maria Bobotan, Bogdan Hurban, Grupul vocal al Parohiei Plopiș precum şi copiii Parohiei Greco-Catolice Şimleu Silvaniei.

În deschiderea spectacolului caritabil, copiii Parohiei Greco-Catolice Şimleu Silvaniei i-au făcut pe cei prezenţi să retrăiască întâmplări de mai bine de 2000 de ani, prin punerea în scenă a momentului Nașterii Domnului, roluri cu care cei mici s-au descurcat de minune, emoţionând publicul prin inocenţa vârstei şi a interpretării. Formând un fel de liant temporal între scena Naşterii Mântuitorului şi artiştii contemporani, copiii din din Parohia Plopiş, îmbrăcaţi în straie populare, cu trăistuţe, cojoace, opinci şi cuşme, au încântat publicul sălăjean prin prezenţa scenică, vocile lor cristaline şi colinda specific zonei lor.

 

Odată făcută de către cei mici introducerea în atmosfera caldă a sfintei sărbători, au colindat artiştii locali Andreea Rus, Maria Bobotan, Bogdan Hurban, care au adus în faţa auditoriului colinde precum Asta-i seara de Crăciun, Aseară pe-nserate, Din ceruri ninge alb. Aprecierile publicului s-au îndreptat apoi către Andreea Sava, Daniela Bazac și Ovidiu Lazăr, care au interpretat într-o manieră personală Din ceruri ninge alb, colindă pentru părinți și Galbenă gutuie, Noapte de Crăciun, Ziurel de zi și O ce veste minunată, interacţionând cu publicul într-un mod cald.
Seara s-a încheiat cu invitata specială Paula Seling, care a avut cuvinte calde de apreciere pentru copiii şi artiştii care au urcat pe scenă înaintea ei şi pentru publicul prezent. Artista a impresionat atât prin delicateţea şi sensibilitatea interpretării, prin prezenţă scenică, cât şi prin mesajul transmis, care a atins sufletele celor prezenţi, un public extraordinar de cald şi de receptiv, de altfel. Printre colindele ce au făcut să vibreze atât lăcăşul sfânt, cât şi sufletele celor prezenţi de o emoţie vie, s-au numărat Hai colindă, colindiță sfântă, Florile Dalbe, În seara de Craciun, Colindăm, colindăm iarna, Primenește-ti gazdă casa, Copilule cu ochi senini, Din an în an sosesc mereu la geam cu Moș Ajun.

 

Aplauzele din final au curs atât din partea publicului către Paula, cât şi din partea artistei către public, aceasta rămânând în continuare pentru o vreme fie pentru o fotografie, o strangere de mână, o apreciere caldă sau o îmbrăţişare.

Prezentatorii evenimentului au fost Iulia Pop și Georgio Criste, fondurile strânse urmând a fi folosite pentru activitățile organizate cu și pentru tineri, de biserica Greco-Catolică din Șimleu.

Sursa: http://www.salajulpursisimplu.ro