În Duminica „Vindecării Orbului din Ierihon”, părintele vicar responsabil cu preoții a vizitat Parohia Ioaniș din Protopopiatul Beiuș.

Sfânta Liturghie a fost celebrată alături de părintele paroh, Valentin Ilea și ipodiaconul Marius Crăciun. Părintele Ilea Valentin este parohul comunității de puțină vreme fiind hirotonit preot la data de 27 iunie 2020 și instalat în Parohia Ioaniș la data de 5 iulie 2020.

În cuvântul de învățătură părintele vicar a evidențiat următoarele:

„Ce voiești să-ți fac? Întrebarea pusă de Isus orbului și implicit nouă. Nu a mai pus această întrebare niciodată celor bolnavi! Isus dorește să-l facă responsabil pe cel orb și-i lasă inițiativa. De acum totul depinde de orb. Acum el poate să ceară mult sau puțin. Poate să ceară bine sau poate să ceară rău. Este pus în fața condiției lui mizere- un act de umilință unde el poate să ceară atât cât îi este necesar sau poate să ceară mai mult decât îi este necesar. Cu această întrebare Isus îi permite acestui orb să ceară ce vrea. El cere numai atât cât are nevoie. Nimic mai mult, doar să vadă! Ar fi putut cere încă multe alte lucruri. Cu siguranță avea nevoie de mult mai multe lucruri de la Dumnezeu. El este conștient în umilința sa că are nevoie de vedere și că toate celelalte le va primi treptat de la Dumnezeu ca și daruri divine.”

La final a fost transmisă binecuvântarea Preasfinției Sale Virgil Bercea, episcopul greco-catolic de Oradea iar părintele Antoniu Chifor a vizitat câțiva dintre membrii curatoratului.

Eugen Ivuț