„Prin decretul cu nr. 843 din 9.08.2018, Preasfintia Sa Virgil Bercea, episcopul greco-catolic de Oradea, a ridicat la rang de Sanctuar dedicat Preacuratei Fecioare Maria Biserica „Adormirea Maicii Domnului” din Oradea, Str. Corneliu Coposu, Nr. 2A, încredintata pastoririi calugarilor Franciscani Minori Conventuali.
Primul rector al „Sanctuarului Eparhial Maica Domnului” este Pr. Iulian Robu OFMConv.

Din data de 10 martie 2009, Biserica „Adormirea Maicii Domnului” a primit darul Indulgentei plenare. Pentru dobândirea Indulgentei plenare, credinciosii, într-un spirit de cainta autentica, trebuie sa fie spovediti si sa primeasca Sfânta Împartasanie si sa se roage la intentiile Sfântului Parinte Papa, îndepartându-se de orice forma de pacat, chiar si de cel venial.

Va invitam sa participati la programul religios dedicat Hramului Sanctuarului:

Marti, 14 august 2018
17.00 – Paraclisul Maicii Domnului
18.00 – Sfânta Liturghie
19.15 – Procesiune prin oras cu Statuia Fecioarei Maria
21.00 – Calea Sfintei Cruci
22.00 – Sf. Liturghie
23.00 – Binecuvântare Euharistica

Miercuri, 15 august 2018
8.00 – Sf. Liturghie
10.00 – Sfânta Liturghie Arhiereasca
11.30 – Procesiune în jurul Sanctuarului cu Statuia Fecioarei Maria

Va asteptam cu drag!

Biserica Greco-Catolica „Adormirea Maicii Domnului” din Oradea, înca de la începuturi a fost încredintata pastoririi franciscanilor din Ordinul Fratilor Minori Conventuali din România, În 1993 la cererea si dorinta episcopului greco-catolic de Oradea, Vasile Hossu, Pr. Stefan Tataru preia lucrarile începute la biserica închinata Maicii Domnului din Oradea pe teritoriul fostului cimitir Olosig o termina de construit si inaugureaza primul pelerinaj în 1994. De atunci, mii de credinciosi de diferite confesiuni îi trec pragul. Se continua astfel apostolatul încredintat franciscanilor înca din 1929 de Episcopul Valeriu Traian Frentiu. Episcopul Hossu încredinteaza, prin act oficial, grija acestei biserici preotilor franciscani de rit oriental.
Biserica „Adormirea Maicii Domnului” a fost construita între anii 1992-1994, dupa un proiect canadian. Constructia a început în anul 1992, iar în 1993 franciscanii au finalizat lucrarile. Biserica a fost sfintita în 4 octombrie 1994, având hramul „Adormirea Maicii Domnului”.
Biserica este împodobita de un vitraliu care înfatiseaza „Cina cea de taina” si este unic în tara, nu numai prin dimensiunile sale, ci, mai ales, prin modul în care a fost realizat. Lucrarea are forma de trapez, având la baza de jos 12 metri, iar la cea de sus, 4 metri. Realizarea lucrarii s-a facut cu sprijinul credinciosilor parohiei si a altor binefacatori. S-au montat si alte vitralii, reprezentându-i pe Sfintii Arhangheli Mihail si Gavril, precum si scenete din viata Fecioarei Maria sau pe diferiti sfinti. În data de 15 august 2017 s-a sfintit masa Sfântului Altar, dupa ce a fost rezidita.