„Postul Sfintei Marii, ziua a VIII-a: Învatam de la Preasfintei Fecioara Maria sa fim solidari

„Întrucât se terminase vinul, mama lui Isus i-a zis: "Nu mai au vin". Dar Isus i-a spus: "Ce ne priveste pe mine si pe tine, femeie; înca nu a venit ceasul meu". Mama lui Isus a spus slujitorilor: "Faceti tot ce va va spune". (In 2,3-5)

„Sfânta Fecioara Maria, la Cana, a aratat atâta concretete: este o Mama care ia la inima problemele si intervine, care stie sa perceapa momentele dificile si sa aiba grija cu discretie, eficacitate si determinare. Nu este stapâna nici protagonista, ci Mama si slujitoare. Sa cerem harul de a ne însusi sensibilitatea sa, fantezia sa în a-l sluji pe cel care este în nevoie, frumusetea de a dedica viata pentru altii, fara preferinte si distinctii. Ea, pricina bucuriei noastre, care aduce pacea în mijlocul abundentei pacatului si al agitatiei istoriei, sa ne dobândeasca supraabundenta Spiritului, pentru a fi slujitori buni si fideli.” (fragment din predica Papei Francisc, 28 iulie 2016)

RUGACIUNE:
Astazi ne îndreptam privirea catre tine, o Mama!
Tu ne cunosti nevoile! Tu stii tot ceea ce ne doare. Tu cunosti suferintele, fragilitate, dorintele noastre… Vorbeste Fiului tau! Vorbeste Fiului tau despre prezentul nostru dificil… La Cana din Galilea, când a lipsit vinul, Tu le-ai spus servitorilor, aratând spre Isus: „Faceti tot ce va va spune”. Spune-ne si noua aceste cuvinte! Spune-le mereu! Spune-le fara sa te obosesti! O Mama a lui Cristos, care este Domnul vietii vesnice, fa ca si noi în aest prezent dificil, sa-L ascultam pe fiul Tau. Sa-L ascultam zi dupa zi, prin faptele noastre. Sa-L ascultam chiar si atunci când El spune lucruri dificile si exigente. La cine vom merge? Doar El are cuvintele vietii vesnice! (Sf. Ioan Paul al II-lea)