„În perioada 6-11 iulie a avut loc un curs de formare organizat de catre Asociatia Zileos Franta, la Paris. O parte din tinerii asociatiei Zileos Oradea, elevii Liceului Greco-Catolic „Iuliu Maniu” si anume : Chivari A. Dominic, Boros Maria, Sabau David, Costea Amalia si Marta Alexandra, însotiti de doamna Ramona Dragos, au participat la acest eveniment.
Cursul a debutat cu o serie de jocuri si cântece, oferind posibilitatea tinerilor de a se cunoaste reciproc. A urmat mai apoi prezentare d-nei Elisabeth Terrien cu privire la diversele opere de caritate din Togo, Africa, realizate de asociatia A.N.G.E. În discutiile pe grupuri tinerii au împartasit faptul ca solidaritatea este un lucru important, si ca Biserica Catolica de pretutindeni, are acesta carisma, de a fi alaturi de cei nevoiasi prin operele sale caritative.
Totodata, tinerii au putut sa se apropie sufleteste, multumita serii de rugaciune, conduse de parintele Yves-Arnaud Kirchhof , director al asociatiei „ Le FRATERNEL “, si Beatrice Francois, fiind acompaniati de chitara parintelui Joachim.
Pe timpul cursului de formare, atât tinerii romani cât si cei francezi, au avut sansa de a-si întari credinta, participând cu totii la liturghia duminicala din cadrul misiunii Greco-catolice Române din Paris, aflate în grija parintelui Cristian Crisan. Astfel, tinerii români s-au simtit ca în familie într-un oras strain, în timp ce tinerii francezi au avut sansa de a descoperi ceva nou în cadrul Sfintei Liturghii, aceasta fiind diferita din punct de vedere al ritului de cea obisnuita, romano-catolica.
Dupa sfânta Liturghie activitatile au continuat cu o plimbare cu barca pe Sena, tinerii având posibilitatea de a descoperi frumoasele monumente ale Parisului.
Multumim Domnului pentru aceasta frumoasa experienta, tuturor celor care au facut posibila acesta întâlnire, si ne vom revedea cu siguranta anul viitor, la Oradea.