Tema zilei de azi a fost: ,,Căutați dreptatea lui Dumnezeu. Să fiți atenți la prezența lui Hristos în viața voastră. ,,Avraam I-a crezut lui Dumnezeu și acesta i s-a socotit ca dreptate”. Dreptatea ne face liberi, precum în momentul creației. Cuvântul Lui Dumnezeu, vine în lume, să aducă dreptatea Tatălui, pentru toți cei singuri și însetați după adevăr. ,,Luați jugul meu, este ușor! Eu, am luat povara voastră, depășiți obstacolul, treceți în parte celor de-a dreapta Mea, fiți milostivi, trăiți iubirea și veți moșteni Împărăția Tatălui vostru. Biserica evanghelică luterană, a celebrat azi liturghia. Un moment de părtășie a Cuvântului Dumnezeiesc, o celebrare într-o diversitate, dar care este lipită de unitate în comuniunea deplină.

În omilie, pastorul a mulțumit lui Dumnezeu pentru oportunitatea de a trăi împreună, fără nici o prejudecată, rugându-se după exemplul Învățătorului: ,,Părinte, pentru acest lucru mă rog, ca toți să fie una, precum noi suntem”! Isus dorește să intre la noi. Dar eu mă gândesc la El, la Cel care aduce dreptatea în inima mea, sau rămân cu sufletul închis? Noi de multe ori ținem sufletul departe de El, privim doar partea exterioară, trăim închiși, în egoismul care ne înconjoară, într-o continuă ignoranță. El însă ne învață o cale, ne oferă o ieșire din comoditatea pe care o trăim, dați mărturie despre dreptate Mea înaintea oamenilor, fiți liberi, aveți curajul, Eu am învins!

Ce s-ar întâmpla, dacă Bisericile noastre ar fi construite fără geamuri, cu ușile închise? Credincioșii și preoții ar trăi Cultul divin în beznă. Așa trăiește azi Biserica, într-un întuneric, în schimb afară este un singur luminator de zi, care îi luminează pe toți, indiferent de bunătatea lor. Un singur Dumnezeu Viu și Adevărat avem fiecare Biserică, fiecare comunitate, fiecare persoană. Acest Mare Păstor și Unic, ne spune: Biserica Ortodoxă, are nevoie de cea Greco-catolică, Biserica Greco-catolică, are nevoie de cea Ortodoxă! Biserica Romano-Catolică, are nevoie de cea Luterană-Dvanghelică, Biserica Luterană-Evanghelică, are nevoie de cea Romano-Catolică! Fiecare are nevoie de aproapele, pentru a trăi dreptatea lui Dumnezeu, pentru a fi liber.