„Localnici din Badacin, reprezentanti ai institutiilor salajene, oameni care au simtit ca trebuie sa spuna o rugaciune ori sa aprinda o lumânare, pentru sufletul Majestatii Sale, au fost prezenti sâmbata, 16 decembrie 2017, la Monumentul Eroilor din Badacin, pentru a-i aduce un ultim omagiu celui care a fost Regele României, Regele Mihai I.
Actiunea a fost organizata de catre Parohia Greco-Catolica Badacin împreuna cu cei doi consilieri locali ai comunei Pericei, Valcauan Gheorghe si Pop Calin.
Ceremonia a început cu intonarea Imnului Regal dupa care a urmat serviciul religios. S-au depus coroane si jerbe de flori si s-a intonat Imnul Eroilor.
Au fost depuse coroane de flori din partea Partidului National Taranesc Crestin Democrat, din partea celor doi consilieri locali ai Comunei Pericei, din partea comunitatii Badacin, si jerbe de flori din partea Grupului ,,Urmasii lui Iuliu Maniu” si ,,Grupul Viflaim’’ elevi ai Scolii Gimnaziale Nr.1 Pericei.
A fost evocata personalitatea Regelui Mihai I prin luari de cuvânt din partea celor prezenti, printre care s-au numarat Doina Cocis din partea Directiei de Cultura Salaj, reprezentanti ai Armatei Române, din Batalionul 316 Simleu Silvaniei, împreuna cu comandantul colonel Marius Pop, iar din partea Ocolului Silvic Simleu Silvaniei ing. Valcauan Nicolae.
Sursa: salajulpursisimplu