„În zilele de 28-30 septembrie 2010 a avut loc la Helsinki (Finlanda) întâlnirea ecumenica regionala a Forumului Crestin Global. Au participat delegati din tarile baltice si din tarile scandinave (Bielorusia, Danemarca, Estonia, Finlanda, Islanda, Letonia, Norvegia, Rusia, Suedia), iar din partea CEC (Consiliul Bisericilor Europene), CCEE (Consiliul Conferintelor Episcopilor Catolici Europeni), EEA (Alianta Evanghelica Europeana) si PEF (Comuniunea Penticostala Europeana) au fost prezenti câte un observator la aceasta întâlnire. La invitatia GCF, PS. Virgil Bercea a fost trimis ca observator din partea CCEE.
Forumul Crestin Global este o miscare, un proces de apropiere si de cunoastere informala neinstitutionalizata, care doreste sa grupeze crestinii penticostali si evanghelici care nu fac parte din KEK (Consiliul Mondial al Bisericilor) si nici din CEC (Consiliul Bisericilor Europene).
În prima zi a întâlnirii fiecare participant a facut o prezentare personala si a Bisericii din care face parte. Au urmat apoi rapoartele nationale în care au fost prezentate initiativele ecumenice si de cooperare la nivel local, precum si exemple de sustinere a minoritatilor.
S-a ajuns la concluzia ca întâlnirea responsabililor Bisericilor la diverse nivele si cu orice ocazie este foarte importanta pentru a se cunoaste reciproc; pentru a împartasi celorlalti experientele; pentru a face distinctie între evanghelizare si prozelitism; pentru a se acorda mai mult spatiu imigrantilor si vietii ecumenice; pentru a se explora bogatia teologico-spirituala precum si problemele etice contemporane; pentru a se influenta pozitiv societatea de catre crestini; pentru a se întelege ce înseamna a fi Biserica majoritara în raport cu cea minoritara si invers.
Participantii la acest Forum s-au angajat sa transmita aceste valori peste tot, acolo unde vor avea posibilitatea.