„Duminica a doua din Postul Mare o fost un prilej de mare bucurie pentru comunitatea greco-catolica din Valcau de Jos, pastorita de parintele George-Nicolae Chis, dar si pentru credinciosii care însotiti de pastorii lor au venit din Parohiile Protopopiatului Simleu Silvaniei. La acest eveniment care a marcat 10 ani de la sfintirea Bisericii si totodata si hramul Parohiei „Bunavestire”, a fost prezent si Preasfintia Sa Virgil Bercea, parintele protopop al Silvaniei, Nicolae Bodea, parintele protopop de Oradea, Buboi Gavril care este si fiu al satului.
Sfânta Liturghie a început la orele 10.30 iar raspunsurile au fost date de un grup de femei din Parohia Plopis. În cuvântul de învatatura, Preasfintitul Virgil a vorbit despre importanta Sacramentului Spovedaniei în acest timp de post pe care îl petrecem, subliniind cât este de important si de necesar sa ne apropiem de momentul pascal cu sufletul curat.
La finalul Sfintei Liturghii parintele George a multumit tuturor celor prezenti pentru participare, fiind cu totii invitati la agapa frateasca pregatita de comunitatea din Valcau.
Preasfintia Sa Virgil vizitat mai apoi Biserica din Valcau de Sus aflata în constructie, unde s-a rugat ca Maica Sfânta sa îi ajute pe credinciosi sa duca la bun sfârsit aceasta lucrare, mai apoi poposind câteva momente la casa unde locuieste preotul paroh unde Preasfintia Sa l-a încurajat pe parintele George în misiunea pastorala pe care o are.