„Peste 50 de copii, elevi în clasele pregatitoare Step by Step la Liceul Greco-Catolic „Iuliu Maniu” din Oradea au vizitat, ieri, Centrul Scolar de Educatie Incluziva nr. 1, încarcati cu daruri pentru colegii lor.

Elevii din clasa pregatitoare B, „Clasa lui Baloo”, însotiti de învatatoarele Monika Eva Gaspar si Diana Malan alaturi de elevii clasei pregatitoare C, „Clasa minionilor” si învatatoarele Maria Barabas si Adela Sime, i-au vizitat, ieri, pe colegii lor de la CSEI nr. 1 Oradea. Încarcati cu cosurile toamnei, pline de fructe sanatoase, micii scolari au daruit din suflete lor fericire, dragoste si lumina. Scopul actiuni a fost acela de a-i sensibiliza pe cei mici, astfel de vizite având rolul de a le dezvolta altruismul. Elevii de la „Iuliu Maniu” au socializat, au cântat si au petrecut câteva clipe alaturi de copii de la CSEI, demonstrând ca, prin intermediul jocului, toate barierele cad. Oaspetii au fost primiti cu caldura de copii si cadrele didactice de la CSEI nr.1, si de directorul institutiei Teodora Pantazi, care le-au prezentat activitatile desfasurate în cadrul Centrului si le-au multumit pentru darurile lor. Actiunea de ieri a elevilor de la Liceul „Iuliu Maniu” a fost prima dintr-o serie de activitati ce urmeaza sa se desfasoare, în perioada 23-27 octombrie, în cadrul saptamânii „Scoala Altfel”. Pe parcursul a cinci zile, scolarii vor învata mai multe despre alimentatia sanatoasa, vor merge la cumparaturi de fructe si legume proaspete, vor gati, vor vizita o livada si vor afla chiar de la medici importanta unui stil de viata sanatos. Toate activitatile planificate fac parte dintr-un proiect mai amplu, „Sanatate ca la carte”, derulat de Asociatia Centrul Step by Step pentru Educatie si Dezvoltare Profesionala.

Scopul proiectului este de a dezvolta deprinderi pentru o viata echilibrata copiilor cu vârsta cuprinsa între 6 si 12 ani prin adaptarea continutului activitatilor scolare si continuarea procesului de învatare în familie. Provocarea pe care o propune acest proiect este adoptarea în familie a unui stil de viata sanatos si asimilarea de catre copii a cunostintelor necesare pentru a lua decizii corecte. Elementul central al proiectului îl constituie editarea si tiparirea revistei „Sanatate ca la carte” sub semnatura dr. Florin Ioan Balanica si dr. Elena Iuliana Mihai. Având forma unei reviste de aplicatii scolare, cartea contine 36 de pagini ilustrate, pline de informatii utile pentru copii si parinti, jocuri si aplicatii educative, retete sanatoase pentru cei mici si familiile lor. Pornind de la continutul lucrarii, formatorii Step by Step au elaborat activitati de învatare în care vor antrena 160 de învatatori din învatamântul primar. Acestia vor utiliza activitatile de învatare la clasa, astfel încât copiii si familiile lor sa poata asimila prin joc notiuni importante pentru un trai sanatos. Proiectul se va derula pâna la sfarsitul anului, urmând ca de rezultatele sale sa beneficieze 40.000 de copii si 3.000 de cadre didactice din sistemul public de învatamânt.

Sursa: https://www.crisana.ro