„În perioada 9 – 11 octombrie 2017 a avut loc întâlnirea Comisiei pentru Pastoratia Tineretului din cadrul Conferintei Episcopilor Catolici din România. Întâlnirea s-a desfasurat la Centrul de Spiritualitate „Bunavestire” din Sighetu Marmatiei, gazda fiind Eparhia Greco-Catolica de Maramures. La întâlnire au participat responsabilii oficiilor diecezane si eparhiale pentru tineri.
Lucrarile au prevazut discutii referitoare la Cea de-a XV-a Adunare Generala Ordinara a Sinodului Episcopilor; Întâlnirea Nationala a Tineretului Catolic de la Satu Mare din anul 2018; Întâlnirea reprezentantilor tinerilor din diecezele si eparhiile din România; Ziua Mondiala a Tineretului din Panama.
Responsabilii prezenti au discutat despre itinerarul de pregatire a Bisericii Catolice din România în drum spre sinodul cu tema: „Tinerii, credinta si discernamântul vocational” care se desfasura în luna octombrie a urmatorului an. Itinerarul prevede un timp de analiza a pastoratiei tineretului, urmat de o perioada care prevede un dialog mai intens cu tinerii, pe baza caruia sa se poata contura ulterior o noua directie a activitatii pastorale în favoarea tinerilor. Ca un moment de comuniune a tinerilor din România si de pregatire pentru sinod va fi si Întâlnirea Nationala a Tineretului Catolic din România de la Satu Mare (INTC).
Întâlnirea Nationala a Tineretului Catolic se va desfasura la Satu Mare, în perioada 25-29 iulie 2018, cu tema „Nu te teme, Marie, caci ai aflat har la Dumnezeu” (Lc 1,30). În cadrul discutiilor purtate de comisie, s-au trasat liniile generale ale programului pentru cele patru zile de întâlniri, tinând în mod deosebit cont de diversitatea de limba si de rituri.
O alta tema luata în discutie a fost prezenta tinerilor din România la Ziua Mondiala a Tineretului din Panama. Aceasta va avea loc în perioada 22-27 ianuarie 2019. S-a considerat oportun ca participantii din România sa fie organizati într-un singur grup national, care va fi coordonat de Oficiul National pentru Pastoratia Tineretului.
Pe ordinea de zi s-au regasit si alte diverse aspecte referitoare la pastoratia tineretului din România. Din întâlnire nu au lipsit celebrarea Sfintei Liturghii în capela centrului, momentele de comuniune si de fraternitate si vizitele culturale în oras si împrejurimi.
Sesiunea de primavara a Comisiei pentru Pastoratia Tineretului din cadrul Conferintei Episcopilor Catolici din România din anul 2018 va fi gazduita de Dieceza de Satu Mare.