„O pasiune exemplara pentru Europa”

Bruxelles, 29/05/2014

Presedintele Conferintei germane a episcopilor si presedintele COMECE, Cardinalul Reinhard Marx, a felicitat presedintele Consiliului European, Herman Van Rompuy pentru primirea premiului Charlemagne . Domnul Van Rompuy a primit acest premiu în Aachen, azi, (29 mai 2014 n.tr.).
Într-o scrisoare catre domnul Van Rompuy, cardinalul Marx l-a numit pe câstigatorul premiului Charlemagne un adevarat mediator al Uniunii Europene: “Dedicatia dumneavoastra pentru Uniune si pasiunea dumneavoastra pentru Europa sunt exemplare, ele încurajând tinerii sa participe la construirea Europei. Cu întegra dumneavoastra putere, ne motivati pe noi toti din nou si din nou în dedicatia noastra fata de Europa” a spus Cardinalul Marx. Oriunde domnul Van Rompuy vine în “Europa obosita” el convinge doar prin cuvinte.
În timpul felicitarilor sale, Cardinalul Marx a îndemnat comitetul presedintelui consiliului European sa rezolve anumite conflicte internationale.
“Europa are o responsabilitate în lume. Asadar, eu sustin dorinta dumneavoastra cum ca anumite conflicte între regiunile vecine cu Uniunea Europeana sau conflicte în alte puncte “problema” din lume ar trebui întotdeauna sa fie o prioritate pentru Europa. Ei cer solidaritate cu comunitatile internationale. As vrea ca si eu personal sa sustin aceasta cerere”. Europa este o realitate si nu doar o viziune, conform Cardinalului Marx: “În fiecare zi trebuie sa continuam sa construim aceasta Europa. Cu siguranta v-ati implicat mult în asta”.
Conferinta Germana a episcopilor si COMECE va continua sa-l sustina pe Presedintele Van Rompuy sa îndeplineasca acest proiect.

Contact: Johanna Touzel,
Purtator de cuvânt si ofiter de presa al COMECE
johanna.touzel@comece.eu Tel +32 (0) 2 235 05 15

COMECE, 19, Square de Meeûs, B – 1050 Bruxelles
Tel. + 32 (2) 235 05 10, Fax. +32 (2) 230 33 34,
E-mail: sekretariat@comece.eu

Sursa: http://comece.eu/