„Duminica, 8 octombrie 2017, comunitatea greco-catolica din Sântandrei a avut marea bucurie de a-i primi în mijlocul ei pe Preasfintiile lor Virgil si John Michael. Venit de peste ocean, din Eparhia de Canton – Ohio, Preasfintia Sa John Michael a poposit câteva zile la Oradea, în urma Sinodului Episcopilor de la Blaj. Alaturi de Preasfintiile Lor au concelebrat Parintele Iuliu Muntean – vicar general în Eparhia de Canton – Ohio, Parintele Anton Cioba, Rector al Seminarului Greco-Catolic din Oradea, Parintele Anton Rus – spiritualul seminaristilor, Parintele Silviu Moisa din Eparhia de Lugoj si Parintele Paroh, Romulus Avram.
Cu prilejul împlinirii celor 225 de ani la înfiintarea Seminarului Teologic oradean au fost oferite Preasfintiei Sale John Michael o diploma omagiala si un engolpion. Parintelui vicar Iuliu Vasile Muntean o cruce pectorala si diploma omagiala, iar parintelui paroh Avram Romulus diploma si medalia.
Studentii teologi, dirijati de maestrul Radu Muresan, au dat cu eleganta raspunsurile la Sfânta Liturghie.
Credinciosii din Sântandrei au fost nu numai onorati de vizita celor doi Episcopi, dar si încredintati de dragostea arhiereasca a Preasfintitului Virgil care, la sfârsitul Sfintei Liturghii, a dorit sa înmâneze fiecarui credincios câte o iconita.