„Sfântul Parinte se roaga pentru victimele din Nicaragua, în urma violentelor înfaptuite de grupuri armate pentru reprimarea protestelor sociale, pontiful adresând un însufletit apel pentru reluarea cât mai grabnica a dialogului. Apelul a fost adresat duminica, dupa rugaciunea "Angelus", din Piata Sfântul Petru.

«Ma alatur fratilor mei episcopi din Nicaragua în exprimarea durerii pentru gravele violente – soldate cu morti si raniti – înfaptuite de grupuri armate pentru reprimarea protestelor sociale. Ma rog pentru victime si pentru rudele lor. Biserica este mereu în favoarea dialogului, dar acesta necesita o implicare activa în vederea respectarii libertatii si, înainte de toate, a vietii. Ma rog astfel încât sa înceteze orice violenta si sa se asigure conditiile pentru reluarea cât mai grabnica a dialogului», a spus Sfântul Parinte dupa rugaciunea "Îngerul Domnului" de duminica, 3 iunie 2018, din Piata Sfântul Petru, context în care a amintit si celebrarea euharistica de beatificare a calugaritei Maria Crucifixa a Iubirii Divine, care a avut loc sâmbata, 2 iunie, la Napoli, în Italia.

Papa Francisc: «Ieri, la Napoli, a fost proclamata fericita calugarita Maria Crucifixa a Iubirii Divine, cu numele de mireana Maria Gargani, fondatoarea congregatiei Surorile Apostole ale Preasfintei Inimi. Fiica spirituala a Parintelui Pio, a fost o adevarata apostola în domeniul scolastic si parohial. Exemplul si mijlocirea noii fericite sa le sustina pe fiicele ei spirituale si pe toti educatorii. Sa o aplaudam pe noua fericita: o salutam!»

Sursa: https://www.vaticannews.va