Seara de colinde si de premiere a elevilor merituosi la Federatia Patronilor Bihor.

George Alexandru Ilisie, „boboc” la Colegiul National „Mihai Eminescu” din Oradea, a venit la festivitatea de premiere organizata de Federatia Patronilor Bihor cu directorul adjunct Cristina Marian de mâna. La propriu. Inteligenta si harul tânarului au emotionat însa întreaga asistenta, care i-a admirat puterea si curajul de a înfrunta întunericul si de a ne arata tuturor calea spre lumina stiintei.
George Alexandru Ilisie studiaza matematica-informatica, intensiv informatica. Profil la care a fost admis cu media 9,69. George a fost elev la Liceul Ortodox, unde a fost sustinut de doi oameni cu „O” mare: Maria Tirpe si Mirela Rus, dar si de colegii care l-au sprijinit atunci când avea de urcat scarile, dar si în afara scolii. Tânarul îsi aminteste cu placere de zilele în care colegii sai veneau acasa pentru a iesi împreuna la joaca. Nu în ultimul rând, George o are alaturi pe mama lui, care-l iubeste ca pe lumina soarelui si care nu ezita sa-i citeasca fiului sau carti întregi, pentru a face performanta.
A fost doar una dintre povestile care au emotionat asistenta prezenta aseara la sediul Federatiei Patronilor din Cetatea Oradea. Episcopul Virgil Bercea, dascali, directori de scoli, oameni de afaceri, artisti, fete bisericesti, cu totii s-au bucurat si s-au înclinat în fata vointei si determinarii unor copii care stiu sa-si înfrunte soarta, destinul si o situatie materiala nu dintre cele mai bune si sa obtina performante care sa-i aduca în prim-plan.

Pe lânga exemplul lui George Alexandru, cel a liceencei de la Liceul Teoretic „Onisifor Ghibu” merita cunoscuta bihorenilor. Este o demonstratie a faptului ca totul este posibil, nimic nu-ti poate sta în cale când îti doresti cu adevarat. Mihaela Hepes a venit însotita de directorul Ioan Pirtea, care a vorbit doar la superlativ despre Mihaela. Tânara a studiat si în clasele I-VIII la „Ghibu” si a avut în acest timp doar media 10, având doar note de 10. „Acum are note doar de 9 si 10 si media 9,80”, a explicat directorul Ioan Pirtea alegerea sa.
Aceasta în conditiile în care „Mihaela este cap de familie. Mama ei a murit, iar tatal este bolnavior”, a explicat profesorul, pe scurt, traiectoria Mihaelei. Cu o eleva deosebita, cu rezultate extraordinare, care a reprezentat Liceul Teoretic „Lucian Blaga” la Olimpiada Nationala de limbi straine s-a prezentat si doamna director Delia Iova. Eleva pe care a propus-o pentru premiere se numeste Diana Muresan, care pe lânga activitatile scolare se implica si în acte de caritate.
„Va multumim ca aveti aceasta initiativa si pentru ca rasplatiti efortul pe care numai acesti copii stiu cât e de mare”, a spus directorul Delia Iova. De la Colegiul Tehnic „Mihai Viteazul”, directorul adjunct Simona Ardelean le-a prezentat bihorenilor o tânara care, desi face naveta, nu are absente la scoala, dar mai mult decât atât, o tânara care „citeste în fiecare pauza, care citeste permanent”. Este vorba despre Nicoleta Buda. De la Liceul Greco- Catolic „Iuliu Maniu” a fost premiat Flaviu Mortan.

„Multumim si pe aceasta cale membrilor nostri, care ne-au sprijinit în organizarea acestui eveniment: Agroind Cauaceu, European Drinks, Farmacia Rodia, Lotus Center, Connectronics Romania, Novatex, Constantin Jurca, Solar Eco Systems, Romarketing si, nu în ultimul rând, Sapico-Bador. Intentia noastra a fost aceea de a premia, cu prilejul Sfintelor Sarbatori, de a sprijini elevi merituosi ai liceelor oradene, care însa au o situatie familiala si financiara precara. Acesta a fost numai un prim pas de apropiere a FPB de acesti copii.
Dorim sa ne întâlnim cu ei si sa colaboram, sa tinem legatura cu ei, astfel încât sa le fim aproape pe parcursul lor profesional. Speram ca cel putin unii dintre ei vor fi doriti în firmele din cadrul Federatiei. Dorinta noastra a fost sa sarbatorim împreuna Nasterea Domnului cu bucurie, pace si darnicie”, a spus presedintele Federatiei Patronilor Bihor, Ioan Lucian. Grupul vocal condus de parintele Mihai Brie si copiii de la Scoala din Hidisel au colindat invitatii si gazdele.

Sursa: http://www.bihon.ro