„În Duminica de dinaintea Nasterii Domnului, în Biserica Greco-Catolica Sfântul Nicolae din Alicante, dupa Sfânta Liturghie, am avut privilegiul sa primim colindatori, care ne-au vestit Nasterea Domnului nostru Isus Hristos.
Într-o zi mohorâta, ploioasa, în care ne-am udat umbrelele si pantofi în drumul spre Biserica, am fost luminati de copii bisericii noastre, care cu colind strabun si poezii alese, ne-au aratat, din nou, ca inocenta si puritatea sufletelor celor mici, aduc rod grozav în sufletele celor mari. Înlacrimati, dar zâmbitori, parintii si crestinii prezenti în Biserica, au ascultat cu mare dor si melancolie în suflet, vestea cea buna, transmisa minunat prin poezie si colind.
Printre aplauze, se auzea ploaia de afara, însa nu mai avea nici un efect negativ si demoralizant, deoarece cu totii se bucurau de momentul oferit de acesti minunati copii asortati, emotionati si de-a dreptul impresionanti. Lumina luceafarului, care lumina pruncul Isus, a stralucit din nou în Biserica noastra si în inimile noastre, prin minunatii nostri copii.
Bineînteles, ca la finalul programului, toti copii au fost rasplatiti de catre Mos Craciun cu câte un cadou, pe care l-a lasat sub bradul împodobit chiar de ei.
Felicitari Doamnei preotese Roxana, pentru ca a realizat acest program, si tuturor copiilor, si parintilor, care cu toate ca vremea a fost foarte ploioasa, au venit la întâlnirea cu Isus Pruncul.