„În Parohia „Schimbarea la Fata” din Oradea a avut loc în seara Duminicii de dinaintea Nasterii Domnului, deja traditionalul concert de Craciun. Organizatori au fost Parohia si Asociatia „Charitatis Sfântul Nicolae” Oradea, prin grija parinteului protopop Gavril Buboi.
Invitatii care au evoluat în acest an în fata celor prezenti au fost: Grup vocal instumental de colindatori, condusi de Nelutu Gulyas, Corul „Schola Cantorum” al Seminarului Teologic „Sfintii Trei Ierarhi” din Oradea, Corul „Buna Vestire” al Catedralei „Sfântul Nicolae” din Oradea condusi de Dirijor Lect. Univ. Dr. Radu Ioan Muresan si Corul de camera „Voces” Oradea, condus de dirijor Prof. Arnold Schinder.
La fel ca în anii precedenti, concertul a avut temei caritabil, ascultatorii au putut face donatii, iar banii strânsi vor fi folositi pentru sustinerea Casei „Margherita”. În aceasta casa de tip familial din Telechiu, comuna Tetchea, judetul Bihor, cresc cincisprezece copii orfani sau proveniti din familii defavorizate. Banii strânsi în aceasta seara vor fi folositi pentru a cumpara lemne de foc pentru aceasta locuinta.
Concertul de colinde din acest an s-a vrut a fi un prilej de liniste pentru apropierea sarbatorilor, o frântura de timp rupta din sirul zilelor obositoare, menit sa ne pregateasca sufetul pentru sosirea micului Mare Oaspete ceresc – Isus Cristos.
Seara s-a încheiat cu binecuvântarea oferita de Preasfintia Sa Virgil Bercea, care a facut parte din auditoriu si care, la rândul sau, a facut îndemnuri de bucurie celor prezenti dar si urari de bine în preajma sarbatorilor.
La iesirea din Biserica cei prezenti au fost invitati sa mai zabaveasca putin pentru a savura un pahar de vin fiert.