Acuma m-am odihnit

si am aflat usurare multa,

ca m-am mutat din stricaciune

si m-am dus la viata.

Doamne, marire tie!

Dupa ce a celebrat Sfânta Liturghie de Rusalii, Parintele Gheorghe Octavian Moisn, dupa o viata frumoasa de 99 de ani, a plecat la Casa Tatalui pentru a ocupa locul pregatit pentru el de catre Mântuitorul Cristos, pe care l-a propovaduit neîncetat si fara frica de-a lungul vietii sale.
Pr. Octavian s-a nascut la 18 mai 1914 în Hunedoara. A fost de-a lungul vietii sale inginer chimist, teolog, preot, canonic mitropolitan greco-catolic si prelat papal numit de catre Papa Ioan Paul al II-lea.
Hirotonit preot în secret la o saptamâna dupa ce Biserica Greco-Catolica fusese scoasa în afara legii, pr. Octavian si-a desfasurat activitatea în orasul Victoria de lânga Brasov, oras construit de comunisti cu dorinta de a fi în totalitate ateu. Acesta este locul unde pr. Octavian a înfiintat în anul 1952 o capela greco-catolica si unde a început sa celebreze si sa administreze Sfintele Sacramnente.
Vineri, 28 iunie 2013, în Catedrala Sfântul Nicolae din Oradea pr. Octavian Moisin a fost condus pe ultimul drum de catre copiii sai printre care cei doi fii preoti precum si de alti membri din familia sa. Slujba înmormântarii a fost celebrata de catre PS Virgil Bercea, PS Claudiu Pop – reprezentant al PF Cardinal Lucian Muresan precum si de un sobor de 12 preoti.
Necrologul a fost tinut de catre pr. Anton Moisin, fiu al parintelui Octavian. Cuvântul PF Cardinal Lucian a fost citit de catre PS Claudiu Pop iar PS Virgil a tinut un cuvânt de întarire pentru membrii familiei.
Domnul sa îl odihneasca în pace pe fratele nostru, pr. Octavian Moisin si sa aseze sufletul sau împreuna cu cei drepti.