„În duminica de dinaintea Nasterii Domnului, Preasfintia Sa Virgil a vizitat Parohia Holod, pastorita de parintele Ioan Florin Tatar savârsind Sfânta si Dumnezeiasca Liturghie, alaturi de ceilalti parinti concelebranti.
Biserica din Holod a fost zidita între anii 1931-1933 pe locul ramas din vechea Biserica, si sfintita la28 iunie 1936 de catre Preasfintia Sa Valeriu Traian Frentiu al Oradiei. Biserica are o însemnatate mare pentru localnicii din Holod, aici nascându-se la 31 martie 1841 Iosif Vulcan, publicistul, scriitorul si întemeietorul revistei «Familia», revista care apare de 150 de ani.
În cuvântul de învatatura, Preasfintia Sa a vorbit despre cartea Neamului lui Isus Cristos si cât de important este faptul de a „stii de unde venim, cine suntem si încotro mergem”. Preasfintia Sa a subliniat deasemenea si rolul avut de Iosif Vulcan, fiul satului Holod în istoria Bisericii Române Unite cu Roma, Greco Catolica si în România, el fiind cel care da si numele poetului Mihai Eminovici , schimbându-l cu Mihai Eminescu. Îndemnul adresat credinciosilor a fost acela de a vorbi copiilor despre Domnul, despre Biserica Greco Catolica si despre înaintasii nostri, fauritori de istorie.
La Sfânta Liturghie a fost prezenta si doamna Parascheva Carbunaru care a adus prin vocea dânsei multumire lui Dumnezeu, printr-o colinda. Parintele Florin Ioan Tatar a multumit în încheiere Preasfintiei Sale Virgil, pentru vizita facuta si pentru dragostea de parinte aratata Parohiei Holod.