„La fel ca si anul trecut, Episcopia Româna Unita cu Roma, Greco-Catolica, de Oradea a expus publicului câteva dintre piesele de patrimoniu artistic si istoric pe care le detine. Ele au fost expuse în Catedrala „Sfântul Nicolae”, cu acest prilej putând fi vizitata si cripta unde îsi dor somnul de veci, ierarhi si canonici ai Episcopiei.

Au fost expuse vesminte preotesti si arhieresti, rasa apartinatoare Preasfintiei Sale Valeriu Traian Frentiu, episcop de Oradea, au mai putut fi vazute si cele doua policandre daruite de Maria Tereza si un Hrisov din anul 1911. o Sfânta Evanghelie, un Potir, un Disc si o steluta care au fost primite la 14 ianuarie 1938, cu ocazia împlinirii celor 25 de ani de arhierie a Preasfintiei Sale Valeriu Traian Frentiu.

Dupa preotii slujitori ai Catedralei au condus vizitatorii în cripta unde îsi dorm somnul de veci ierarhi ai Episcopiei de Oradea ca: Preasfintia Sa Iuliu Hîrtea, Preasfintia Sa Vasile Hosu, Preasfintia Sa Iosif Papp Szilagyi, Preasfintia Sa Samuil Vulcan, Preasfintia Sa Moise Dragos, Preasfintia Sa Ignatie Darabant, cât si canonici ai catedralei noastre: Simion Bran, Niculae Viteaz, Coriolan Tamâian, Ioan Dan, Ioan Pop si altii.