„Va iubesc pe toti! Ma bucur ca sunteti aici si sustineti viata” – Ligia Burta

Ca si o multumire adusa celor care doneaza sânge, persoanelor care vin în ajutorul celor care au nevoie de sânge pentru a supravietui din cauza unei probleme de sanatate, la Oradea s-a organizat un eveniment remarcabil, este vorba despre lansarea „Imnului Vietii”.
Actul de donare de sânge este simbol al sanatatii noastre, atât fizice, dar si sufletesti si morale. Din viata, pentru viata, acesta este motto-ul donatorului de sânge. Mesajul este extraordinar! Tinerii raspund acestei chemari, la solidaritate, însufletiti de ideea de a ajuta. Ei, mai mult ca oricine, cred ca viata este frumoasa si ca merita tot efortul nostru personal, dar si colectiv, de a pastra frumusetea ei.
Cu câteva zile înainte de marea Sarbatoare a crestinatatii, a Nasterii Domnului, a avut loc acest eveniment care promoveaza viata si actiunea umanitara de donare de sânge. Evenimentul a fost organizat prin daruirea si stradania doamnei doctor Ligia Burta, initiatoarea acestui proiect unic în România, care a reusind sa adune în jurul acestei idei atât donatorii de sânge cât si asociatiile studentesti, elevi, reprezentanti ai institutiilor de prestigiu din Oradea, judet si de la nivel national, personalitãti din lumea culturii, artei, media, toti uniti sub semnul dragostei si dãruirii.
„Imnul Vietii” a fost intonat de catre studentii Facultatii de muzica din Oradea alaturi de alaturi de actori, organizatori si invitata speciala, interpreta Yohanna Grace – compozitorul melodiei, acesta facându-se pe ritmul batailor de inima.