„Vineri, 30 noiembrie 2012, de sarbatoarea “Sfântului Andrei” s-a celebrat hramul parohiei greco-catolice din Carei. Cu aceasta ocazie credinciosii l-au avut în mijlocul lor pe pastorul Eparhiei de Oradea, Preasfintia Sa Virgil Bercea.
Cu o zi înainte s-au comemorat 90 de ani de la trecerea în lumea dreptilor a celui care a fost pr. Vasile Lucaciu – cel al carui nume îl poarta Scoala Gimnaziala “Vasile Lucaciu” din Carei, eveniment la care PS Virgil a luat parte.
Sarbatoarea hramului a început vineri de la orele 10:00 cu Sfânta Liturghie celebrata de Preasfintia Sa împreuna cu un sobor de preoti din Vicariatul Foraneu al Careiului si cel al Satmarului. În cuvântul sau de învatatura, PS Virgil a vorbit despre “chemarea adresata fiecaruia dintre noi, indiferent de meseria ce o practicam, aflati fiind într-o lume în care fenomenul desacralizarii îsi face simtita prezenta tot mai mult.” De asemenea a vorbit despre importanta rugaciunii în descoperirea chemarii lui Cristos si pentru a fi statornici în aceasta.
Totodata a avut loc binecuvantarea si sfintirea noii statui a Sfântului Anton de Padova si a unei icoane cu Sfânta Fecioara Maria.
La sarbatoare a paticipat un numar mare de credinciosi si oficialitati, printre ei numarându-se domnul Eugeniu Avram, prefectul Judetului Satu Mare, domnul Eugen Kovacs, primarul Municipiului Carei precum si distinse personalitati ale judetului.
La final, parintele Radu Filip, vicar foraneu si protopop de Carei a multumit tuturor credinciosilor pentru participare si pentru osteneala depusa în slujba bisericii, precum si celor care au sustinut financiar lucrarile facute în Biserica.