„În audienta acordata Delegatiei AGRU National – formata din membrii celor sase Eparhii ale Bisericii Române Unite cu Roma, Eminenta Sa Cardinalul Lucian Muresan a binecuvântat, în prezenta PS Claudiu Pop, Episcopul Curiei Arhiepiscopiei Majore, noul Consiliu Director al AGRU – ce va coordona activitatea laicatului greco-catolic în urmatorii trei ani (2017-2019).

Întâlnirea reprezentantilor AGRU cu Pastorul Bisericii Greco-Catolice a dat prilejul unui dialog extrem de util, înaintea întâlnirii anuale AGRU din 23 si 24 septembrie 2016 la Satu Mare – având ca tema ”Rolul laicului în Biserica”.

Prin activitatea sa de dinainte de 1948 – dar si dupa 1989, AGRU a propus credinciosilor greco-catolici o cultura a Evangheliei prin reînvatarea voluntariatului si a sprijinului pe care-l acorda neconditionat, actiunilor Bisericii Române Unite cu Roma. De asemenea, AGRU – asociatie de inspiratie religioasa, este membra a Actiunii Catolice din România, a SIESC (organizatia europeana a profesorilor catolici), a ELF (forumul laicilor europeni) precum si membru corespondent a Pax Romana.

În viziunea AGRU, marturia crestina se da prin viata personala a fiecarui membru – iar apartenenta la Biserica se poate antrena prin crearea unor prilejuri de întâlnire, a unor proiecte comune – care vor contribui la cunoasterea reciproca si prosperitatea Bisericii Române Unite cu Roma.

Presedinte AGRU National