„Pe fundalul cântecelor specifice rugaciunii Taizé, zeci de tineri s-au rugat împreuna la Seminarul Teologic Greco-Catolic din Oradea, luni seara, 9 mai 2016.
Prezent la eveniment a fost si fr. James de la Taizé, cel care se ocupa de grupurile de români care merg în pelerinaj în acest loc binecuvântat, în fiecare an.
Fratele James s-a aflat în România pentru a participa la mai multe activitati specifice, la Bucuresti, Oradea dar si în alte locuri.
Taizé nu este un cântec, nu este o rugaciune ci este un sat din Franta unde, în anul 1940 a fondat o comunitate de calugari. De atunci au început sa-i primeasca pe tinerii care au dorit sa se roage împreuna cu ei si sa participe câte o saptamâna la viata lor comunitara. Astazi sunt zeci de mii de tineri care merg la Taize, din toate colturile lumii, pentru a trai o experienta de credinta profunda, acolo, unde nu se face diferenta între confesiuni, acolo unde toti sunt primiti cu bratele deschise. Chiar între calugarii de acolo exista frati de diferite confesiuni, iar faptul ca multi dintre ei doresc sa se reîntoarca ori de câte ori au posibilitatea, înseamna ca este ceva care-i atrage.
Pentru a veni în întâmpinarea tinerilor din diferite tari, fratii din Taizé organizeaza întâlniri mondiale ale tinerilor în diferite orase mari ale Europei, în perioada revelionului. La aceste întâlniri participa milioane de tineri, nu numai din tara în care se organizeaza ci din diferite tari.
Cântecele au fost interpretate la instrumente de un grup de tineri talentati din Grupul „Allegria” si nu numai.