„La invitatia Preasfintiei Sale Alexandru Mesian, episcopul greco catolic de Lugoj, Preasfintitul Parinte Virgil Bercea a participat, luni 14 martie, la lansarea cartii „File din viata mea”.
Evenimentul s-a desfasurat la Biblioteca Judeteana „Petre Dulfu” din Baia Mare, la care au luat cuvântul Preasfintia Sa Vasile Bizau-episcop el Eparhiei de Maramures, domnul Catalin Chereches-primar al Municipiului Baia Mare, parintele profesor universitar Ioan Tîmbus-doctor în Istoria Bisericii, parintele Simion Mesaros, Preasfintia Sa Virgil Bercea, domnul cercetator Simion Belea si Preasfintia Sa Alexandru Mesian- autorul cartii.
Volumul a aparut la Editura Surorilor Lauretane din Baia Mare, fiind o lucrare autobiografica, împartita în cinci parti principale care prezinta câteva dintre evenimentele cele mai importante traite de Preasfintia Sa. Acest volum a aparut în contextul aniversarii a 50 de ani de preotie, din care 21 de ani de episcopat.
„Cartea aceasta o consider ca un imn închinat lui Isus Cristos, Fiul lui Dumnezeu, un imn de preamarire si de multumire pentru toate harurile primite” a încheiat Preasfintia Sa Alexandru, prezentarea volumului.