„În seara de 25-01-2016, în Parohia greco-catolica Sfântul si Marele Mucenic Gheorghe, din localitatea Poiana, a avut loc o rugaciune ecumenica. Din cauza unor probleme de sanatate, parintele paroh Gheorghe Dat nu a putut fi prezent, astfel protosul acestei seri de rugaciune a fost parintele Lit-Demian Gheorghe, paroh în Marghita.
La acest ceas de rugaciune, au mai participat slujitorii: Balanean Cristian, preot misionar, Papit Alin-Ionut, paroh în Sarcau si pastorul Duca Adelin din partea cultului penticostal.
Primul mesaj l-a transmis parintele Balanean Cristian, care a dorit sa sublinieze importanta acestui moment, în care Isus Christos este marturisit de noi fiecare prin bunatatile pe care le-am primit de la Dumnezeu, Creatorul nostru.
Parintele prin cuvântul sau de învatatura a mai transmis credinciosilor, faptul ca nu a crezut niciodata ca se va ruga cu un frate pastor la acelasi Altar, înainte de a putea pune în practica acest lucru cu cei de traditia noastra bizantina. În final a dorit sa îmbarbateze comunitatea noastra dupa cuvintele Mântuitorului: ,,Nu te teme turma mica”.
Gazdele au fost foarte bucuroase ca la acest moment de rugaciune a fost prezent fratele pastor Duca Adelin, un tânar slujitor în secerisul Domnului, care a scos în evidenta mesajele scripturistice din cele doua testamente, prin care Dumnezeu îsi arata si revarsa bunatatea Sa peste noi, pornind de la tema rugaciunii: „Chemati sa vestim bunatatile Domnului” 1 Pt 2, 9. Cel mai important lucru din viata noastra este acela de a pune în practica exemplul Celui care ne-a chemat sa Îl urmam, vestind bunatatea Domnului prin propriul nostru exemplu în întreaga fratietate crestina.
Dupa acest moment, parintele Alin Papit a vorbit despre importanta rugaciunii zilnice pe care fiecare crestin trebuie sa o înalte catre Dumnezeul nostru cel viu. Prin rugaciune omul are cel mai importat moment de intimitate cu Creatorul Sau, aducându-i cinste, marire si multumire pentru tot ce i-a oferit Mântuitorul, prin jertfa de pe muntele Golgota. Cei prezenti au fost îndemnati sa devina crestini în adevaratul sens al cuvântului, facând voia Tatalui celui ceresc.
În cele din urma, parintele Lit-Demian Gheorghe, dupa citirea evangheliei zilei, a scos în evidenta bunatatea lui Isus Christos prin care l-a vindecat pe acel orb, care prin umilinta sa a strigat catre El: Fiule a lui David ai mila de mine pacatosul! Dupa aceste cuvinte, parintele a întarit biserica locala, precum Sfântul Apostol Pavel odinioara prin scrisorile sale catre diferitele comunitati, de a-l face cunoscut pe Domnul prin viata lor.
Dupa binecuvântarea de final, fratele pastor a fost invitat în fata Sfântului Altar sa aduca o rugaciune de multumire pentru acest moment de partasie al Cuvântului Domnului, dupa care a fost cântat imnul: „Frati crestini din lumea-ntreaga” si alte cântari de lauda.
Dupa hrana spirituala cu Cuvântul lui Dumnezeu, seara a fost încheiata cu o agapa frateasca.