„Dupa întâlnirea preotilor greco-catolici din Spania care a avut loc la Madrid si condusa de Preasfintia Sa Virgil Bercea, responsabilul diasporei, tinând cont de îndemnul Preasfintiei Sale, parintele protopop Vasile Buda, împreuna cu parintele Claudiu Sferle, paroh al Parohiei Sfântul Nicolae din Calahorra, au facut o vizita pastorala în Parohia parintelui Calin Bagacian la León.
Parintele Bagacian ne-a prezentat realitatea parohiei domniei sale, necesitatile, problemele pastorale cât si planurile legate de biserica parohiala.
Vazând prezentata, de catre parintele paroh, viata comunitatii românesti leoneze, a rezultat, rolul important al prezentei preotului în mijlocul comunitatii care, chiar daca este departe de casa, are nevoie de asistenta spirituala si sacramentala. Aceasta concluzie este comuna cu realitatile celorlalte comunitati din Spania, respectiv diaspora.
Multumim parintelui Calin Bagacian pentru disponibilitatea cu care ne-a primit, si ne-a împartasit experienta dânsului în lucrarea pe care o face în Via Domnului.