„Prin mijlocirea Maicii Domnului, postul închinat ei a început cu un dar deosebit pentru aceasta comunitate: duminica, 2 august, credinciosii Parohiei „Nasterea Maicii Domnului” din Dragoteni au trait clipe de bucurie în Domnul. Preotul cu enoriasii au redobândit vechea casa parohiala, confiscata în anul 1948…, au ajuns acasa. Casa parohiala aflata în toti acesti ani în uzul Parohiei Ortodoxe locale, s-a recuperat prin dialogul dintre parohii locali si dupa despagubirea justa ale investitiilor facute. În aceasta duminica, în capela amenajata în casa parohiala a rasunat din nou un glas de cântare si rugaciune .
Sfânta Liturghie a fost precedata de savârsirea rânduielii de sfintire a capelei de catre parintele protopop al Beiusului, Zima Gh. Zorel, delegate de Preasfintia Sa, Virgil Bercea, alaturi de parohul Taichis Marius si ipodiaconul Valentin. Dupa celebrarea liturgica, parintele protopop a înmânat domnului primar Stefanica Adrian si directorului scolii Copil Stelian diploma de merit în semnul aprecierii sprijinului acordat de-alungul anilor comunitatii. Subliniem faptul ca viata liturgica a Parohiei s-a desfasurat, dupa „renasterea” acesteia, într-o sala de clasa pusa la dispozitie din bunavointa celor premiati.
Parohul a încheiat momentul liturgic si festiv cu un salut cordial adresat invitatilor si cu multumirea adresata Episcopiei care si-a adus aportul considerabil în procesul de redobândire a „casei si capelei de suflet”.