„Arhiepiscopul Major al Bisericii Greco-Catolice din Ucraina, Sviatoslav Shevchuk, multumeste Cardinalului Lucian, Arhiepiscop Major al Bisericii Române Unite cu Roma, pentru solidaritatea frateasca manifestata prin post si rugaciune, în momentele dramatice din Ucraina.

Raspunsul Preafericitului Shevchuk vine în urma mesajului de solidaritate transmis pe 27 ianuarie a.c. de Preafericitul Parinte Lucian Muresan. Arhiepiscopul Major al Bisericii Române Unite cu Roma a cerut ”staruitor” credinciosilor români sa sa se roage pentru încetarea violentei si amenintarilor la adresa membrilor bisericii si a întregului popor ucrainean.

În cele ce urmeaza va prezentam raspunsul Arhiepiscopului Sviatoslav Shevchuk:

BISERICA GRECO-CATOLICA UCRAINEANA

SVIATOSLAV SHEVCHUK

Arhiepiscop Major de Kiew-Halyc

Prot. N.14 /072

+ Preafericirii Sale Lucian Cardinal Muresan

Arhiepiscop Major de Fagaras si Alba Iulia

Str. P. P. Aron, 2

515400 Blaj – jud. Alba

ROMANIA

Preafericirea Voastra,

Prin prezenta, doresc sa exprim în numele întregii Biserici Greco-Catolice Ucrainene si al întregului popor ucrainean, întreaga noastra gratitudine Preafericirii Voastre pentru rugaciunile si gesturile de fratietate adresate poporului ucrainean în acest moment dificil pe care îl traim. Va suntem foarte recunoscatori pentru mesajul din 27 ianuarie a.c. adresat episcopilor si preotilor Bisericii Greco-Catolice din România, cu chemarea la rugaciune pe data de 2 februarie 2014. Acest gest de solidaritate si de comuniune este extrem de important si de semnificativ pentru credinciosii Bisericii noastre.

Toti crestinii din tara noastra, în pofida apartenentei lor confesionale, se roaga cu tarie pentru ca poporul nostru sa îsi pastreze pacea si întelegerea, si pentru ca binele comun sa fie scopul dorit de toata lumea. În numele episcopatului si al credinciosilor nostri, va cerem sa continuati sa va rugati pentru rezolvarea pasnica a conflictului actual din Ucraina.

Cu sentimente de profunda comuniune,

Va salut, cu multa gratitudine

în Domnul,

+ Sviatoslav

Arhiepiscop Major al Bisericii Greco-Catolice Ucrainene

Sursa:http://www.e-communio.ro