„În perioada 10-11 decembrie 2011, în Aula Magna a Facultatii de Teologie Greco-Catolica din Oradea a avut loc un curs de formare a tinerilor membri Fondacio – crestini pentru lume.
Un numar de aproximativ 25 de tineri studenti au luat parte la cele trei sesiuni de formare, sustinute pe rând de catre parintele spiritual al asociatiei, pr. Paul Popa, d-na. psiholog Ana Popa si presedintele Fondacio, d-na. Ramona Dragos.
În cadrul discutiilor pe grupuri, tinerii au avut posibilitatea de a-si exprima si împartasi parerile si convingerile personale, dezbatute pe seama temelor abordate, ghidati în permanenta de fisele de lucru.
Parcursul zilei de sambata a constat în prezentarea primelor doua sesiuni ale formarii, urmate de discutiile pe grupuri, cântece, voie buna, cina participantilor servita împreuna si vizionarea filmului remarcabil „The Ultimate Gift”.
Ziua de duminica a debutat cu Sfânta Liturghie de la ora 10.30, celebrata în Capela Seminarului Teologic si animata de catre tinerii membri, continuând în spirit de veselie prin cântece si bamsuri, ultima sesiune a acestei formari personale si spirituale.
Dupa masa de prânz, plini de forta si determinare, tinerii membri le-au facut o vizita copiilor beneficiari ai Casei Curcubeul din Oradea, unde prin colinde si daruri, echipa Fondacio a reusit sa coloreze zâmbetele si inimile copiilor.
În final, participantii au subliniat importanta formarii personale, a prieteniei si a implicarii active în cadrul asociatiei. Antrenati si plini de entuziasm, tinerii membri au trasat un fir al activitatilor viitoare, urmând ca acestea sa fie anuntate în prealabil.