„Vineri, 1 martie, a.c., în prima zi de sede vacante, Cardinalul Angelo Sodano, decanul Colegiului Cardinalilor, a anuntat convocarea Cardinalilor pentru prima Adunare Generala, asa dupa cum stabileste constitutia apostolica “Universi Dominici Gregis”. Mai exact luni, 4 martie, vor fi doua Adunari: prima de la 9.30, a doua de la 17.00, ambele în Aula Sinodului Episcopilor. Iata scrisoarea de convocare:
“Asa dupa cum prescrie constitutia apostolica ‘Universi Dominici Gregis’, din 22 februarie 1996, la nr. 19, analog cazului mortii Pontifului Suprem, am datoria sa comunic oficial Eminentei Voastre vestea ca Scaunul Apostolic este vacant prin renuntarea prezentata de Papa Benedict al XVI-lea si efectiva începând de ieri seara, 28 februarie, ora 8PM, ora Romei. Comunicându-va aceasta îndeplinesc sarcina de a convoca Eminenta Voastra la prima Adunare Generala a Colegiului Cardinalilor, ce va avea loc luni, 4 martie, de la 9.30, în Aula Sinodului Episcopilor.”
“Adunarile Generale vor continua normal pâna la atingerea numarului integral de Cardinali electori si la deciderea de catre Colegiul Cardinalilor a datei la care acei Cardinali electori vor intra în Conclav în baza recentului motu proprio, din 22 februarie a.c., care stabileste unele modificari la normele privitoare la alegerea Pontifului Roman. Din partea mea, sunt bucuros sa profit de aceasta ocazie pentru a va transmite salutarile mele fraterne.” Semneaza Cardinalul Angelo Sodano, decanul Colegiului Cardinalilor.

Sursa:

www.catholica.ro