„La Centru Don Orione din Oradea a avut loc sâmbata, 06 iunie 2015 întâlnirea eparhiala a copiilor la care a participat peste 1000 de copii din toata Eparhia de Oradea, având ca si tema: “Fericiti cei curati cu inima, ca aceia vor vedea pe Dumnezeu”(Mt. 5,8).
Programul a început cu Sfânta Liturghie celebrata la ora 11 de catre un sobor de preoti alaturi de parintele Antoniu Chifor, vicarul episcopal cu preotii care le-a adresat copiilor si un cuvânt de învatatura în care i-a îndemnat pe copilasi sa aiba inima mereu curata.
Dupa Sfânta Liturghie a urmat masa de prânz pregatita pentru toti cei prezenti, urmând ca dupa masa sa înceapa programul recreativ pregatit special pentru copii de Biroul Pastoral împreuna cu toti animatorii si persoanele invitate la acest eveniment.
Copii au avut parte de jocuri, cântece si momentul culminant a fost prezenta celor doi magicieni Eduard si Bianca – campioni nationali în magie, care au înveselit pe toti cei prezenti prin scamatoriile pregatite special pentru ei.
Pentru Întâlnirea Eparhiala a copiilor s-a organizat de catre Biroul Pastoral si un concurs de desene. Desenul cel mai frumos care avea sa reprezinte tema întâlnirii având sa fie imprimat pe tricourile pe care toti cei prezenti le-au purtat. Anul acesta câstigatoarea a fost Anne Iliesiu, de 10 ani din Zalau.
Multumiri se cuvin tuturor celor care s-au implicat ca acest eveniment sa iasa atât de bine, tuturor voluntarilor si animatorilor, preotilor, profesorilor si parintilor care au adus copii la aceasta întâlnire.
Dragi tineri si copii, “voi aveti o parte importanta în sarbatoarea credintei! Voi ne aduceti bucuria credintei si ne spuneti ca trebuie sa traim credinta cu o inima tânara, mereu: o inima tânara, chiar la saptezeci, optzeci de ani! Inima tânara! Cu Cristos, inima nu îmbatrâneste niciodata!” (Mesajul Sfântului Parinte Papa Francisc în Duminica Floriilor din 24 Martie 2013).