„În binecuvântata zi de 16 aprilie 2015, la doar câteva zile de la sarbatoarea Învierii Domnului, comunitatea Colegiului Pontifical Pio Romeno din Roma a celebrat hramul acestei prestigioase institutii.
La invitatia parintelui rector Gabriel Buboi, au raspuns distinsi oaspeti onorându-ne cu prezenta Cardinalul Leonardo Sandri, Prefetul Congregatiei pentru Bisericile Orientale, însotit de secretarul Congregatiei, Monsenior Cyril Vasil’, precum si de subsecretarul Pr. Lorenzo Lorusso. Din partea ambasadei României pe lânga Sfântul Scaun au fost prezenti domnul ambasador Bogdan Tataru – Cazaban si alte oficialitati. Au mai fost prezenti numerosi preoti români si iubiti colaboratori ai Colegiului, dar si rectori si responsabili ai altor colegii orientale. De asemenea am avut bucuria de a fi uniti în rugaciune si sarbatoare cu diversi profesori si personalitati ale Romei.
Dupa întâmpinarea distinsilor invitati a avut loc un moment de rugaciune si reculegere, raspunsurile fiind oferite de un grup de studenti ai Colegiului.
A urmat apoi prânzul festiv în timpul caruia au luat cuvântul atât parintele rector Gabriel Buboi, cât si Excelenta Sa Cardinalul Sandri, facând referire la Anul Milostivirii propus de Sfântul Parinte Papa Francisc.
Multumim Domnului pentru aceasta binecuvântata zi de sarbatoare pentru comunitatea noastra precum si tuturor invitatilor prezenti, dar si acelora care ne-au purtat în gândurile lor.
Sursa:http://pioromeno.com